Read More

Read More

Cum te cheamă?

Care este numele tău?

Cum te numești? – sunt întrebări pe care pare că le știm dintotdeauna. Iar răspunsul la ele pare atât de clar în mintea noastră. De la primele cuvinte rostite învățăm să ne spunem numele – dar știm noi oare adevăratul răspuns la întrebarea „Cine ești?”

Să ne oprim o clipă asupra acestei interogații. Să stăruim asupra întrebării și să o lăsăm liberă înăuntrul nostru, să sondeze, să afle, să caute ceva mai mult decât simpla aparență a identității bine definite social.

Aceasta a fost și propunerea companiei Interact Business Communications prin evenimentul care a avut în centru lansarea proiectului Journey to the Inner Self și care, după cum aveam să aflăm pe parcurs, nu era „nu eveniment obișnuit”. Găzduiți de Point – și de o creatură aproape umană, ciudată, îmbrăcată în latex, ca un scafandru care e gata să te tragă după el în adâncuri grupurile de invitați coboară în subsol. Așezați pe scaune față în față, oamenii se privesc. Scafandrul are microfon și puteri de magician, e peste tot, își modifică vocea, dansează ciudat și frenetic. E prezent și ne imprimă o prezență conștientă în acest subsol – eu și ceilalți, noi – un raport pe care, în această atmosferă l-am resimțit mai acut, mai viu.

Atenția a fost curând deturnată asupra noastră, ca indivizi purtători de identitate. Scafandrul-scamator cere, parcă la întâmplare, unora dintre noi să se prezinte. Cine ești? Ce faci? De ce ești aici? …să vorbim despre noi, să punem în cuvinte câteva informații simple, să facem o sinteză a ființei noastre. Acesta a fost începutul unor schimburi de replici autentice, pe care le recunoșteam. Viețile noastre erau aproape aceleași, cu mici variabile – noi eram aceiași. Deci cine sunt eu? Eu ce voi răspunde la întrebările despre mine? Ce anume din mine e mai important, ce mă definește, ce mă deosebește? Numele sau oare ceva mai profund, mai ascuns, ceva la care nu avem acces decât dacă plonjăm în interiorul ființei noastre, trecând peste temeri și peste piedici, de multe ori, autoimpuse. Să ne recunoaștem și să ne asumăm fiecare latură a identității noastre, a individualității noastre – nu putem depăși acele personae pe care le întruchipăm, nu putem da jos de tot măștile pe care le purtăm zi de zi – ele ne asigură existența cu noi înșine și cu ceilalți, prin ele respirăm. Dar trebuie să devenim conștienți de ele, să fim sinceri cu noi înșine, să ne demascăm, să îndrăznim să devenim vulnerabili pentru a atinge acele puncte fine pe care se articulează sinele.

În această aventură de cunoaștere am fost călăuziți pentru a ne da seama de importanța cunoașterii de sine, pentru a conștientiza că o mai bună cunoaștere a noastră este un instrument cât se poate de folositor în interacțiunile cu ceilalți. „Cunoaște-te pe tine însuți!” stă scris pe frontispiciul Templului din Delphi – iar această scurtă călătorie (acest „Journey to the inner self”) a produs în toți cei prezenți o emoție conștientă, care a condus la analiză și, mai ales, la autoanaliză. Nu a mai contat că printre noi se aflau actori, cu replici, cu roluri învățate – noi eram acolo, la fel de actori, dar la fel de sinceri în călătoria noastră, la fel de emoționați, la fel de curioși de noi înșine.

Prin acest eveniment inedit, presărat cu muzică, cu momente amuzante, dar și cu secvențe de o emoție subtilă și efervescentă, Interact a adus în atenție un nou proiect la fel de îndrăzneț. Journey to the Inner Self este conceput pentru cei care sunt fie seniori din top management, fie managerii cu experiență care urmează să intre în board sau pentru cei care urmează să primească o promovare într-o funcție de conducere. Esența acestui program este învățarea experiențială, care va fi prilejuită de o călătorie la Delphi, o călătorie inițiatică permanent asistată de coach-i care îi vor pune pe participanți în fața unor provocări și teste. Acestea vor fi atent analizate în cadrul unor sesiuni de discuții și feedback. Astfel, încercările la care vor face față participanții îi vor conduce pe aceștia către răspunsuri despre sine, răspunsuri utile în îmbunătățirea abilităților de lideri, în dezvoltarea abilităților de comunicare și a inteligenței emoționale, în gestionarea situațiilor de criză din interiorul grupurilor.

Un eveniment neobișnuit pe măsura unui proiect neobișnuit. O abordare modernă a unor probleme care macină conștiința umană dintotdeauna, dar care se fac din ce în ce mai vizibile în timpurile noastre când oamenii lucrează din ce în ce mai mult cu oameni – iar acest lucru înseamnă că lucrează și cu emoțiile lor, cu personalitățile lor atât de eterogene, cu judecățile și prejudecățile lor, cu așteptările și proiecțiile lor. Pentru întâlnirea cu acest inefabil al ființei umane te pregătește un astfel de program – întâlnire întotdeauna surprinzătoare, întotdeauna revelatorie, ca un spectacol cu de toate, ca un eveniment neobișnuit.

Journey To Your Inner Self este un program exeperiențial destinat managerilor cu experiență care urmează să preia un nou rol și talentelor dintr-o organizație care se pregătesc pentru un rol executiv.

Programul urmează modelul unei călătorii inițiatice care presupune o deplasare de 3 zile până la Delphi. În tot acest timp, Interact pune la dispoziția participanților o serie de situații complexe din viața reală, care ajută liderii:

 • să conștientizeze comportamentele contraproductive
 • să gestioneze conflictele interne
 • să abordeze cu încredere și să soluționeze situațiile delicate care, de cele mai multe ori, sunt evitate sau ignorate (probleme atât personale, cât și organizaționale)
 • să dezvolte inteligența emotională

Programul este construit sub forma unui proces de autodescoperire prin experimentare într-un mediu unic și sigur, într-un format de grup coaching care aduce împreună puncte de vedere diferite și soluții practice la problemele identificate.

 

Pentru mai multe detalii despre Journey To Your Inner Self contactați-ne la:

georgeta.dendrino@i-interact.ro

 

Un articol de: Simona Gabriela Noapteș, Trainer Communication Department, Interact.

Read More

Read More

Read More

Read More

Cu toții comunicăm de când ne știm și, totuși, uneori, întâmpinăm obstacole care ne afectează interacțiunile și rezultatele. Ți s-a întâmplat vreodată

 • să simți că puteai să zici mult mai bine ceva, însă ai ratat ocazia?
 • să vorbești despre un subiect și să nu mai știi cum ai ajuns la altul?
 • oricât de clar și concis încerci să fii, ceilalți să nu înțeleagă ce vrei să le transmiți și să nu știi de ce?
 • să îți fie greu să transmiți, pe scurt, esența unui subiect complex?
 • să primești întrebări dificile care să te blocheze pe moment?
 • să fii nevoit să te adaptezi interlocutorului din mers, chiar dacă stilul lui era foarte diferit de al tău?

Dacă te regăsești în cel puțin trei ipostaze dintre cele menționate mai sus, atelierul practic Think on Your Feet® – Clear speaking is clear thinking organizat de către Interact îți poate oferi soluțiile.

În urma acestui program, vei ști mai bine:

 • să îți structurezi ideile și argumentele într-un mod simplu și convingător;
 • să prezinți un subiect tehnic sau complex într-un limbaj abordabil;
 • să te exprimi folosind exemple memorabile;
 • să răspunzi rapid la întrebări, în special în situații dificile;
 • să îți organizezi ideile pe parcursul discuției, păstrând firul roșu.

Pe parcursul atelierului, vei exersa tehnicile în situații reale. Astfel, vei putea să le aplici imediat în interacțiunile tale profesionale, atât formale, cât și informale.

Cui i se adresează cursul?

Atelierul se adresează angajaților de la toate nivelurile care doresc să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare: profesioniști și manageri din domenii tehnice, customer service, vânzări și marketing, resurse umane.

Detalii curs:

 • 2 zile, 9.00 – 17.00
 • traineri: Miruna Neacșu și Alina Doica
 • când: 12-13 septembrie
 • investiție: 450 euro +TVA / participant
 • early bird discount: 15% până la 31 iulie
 • discount de grup: 15%

 

I Interact with you

Read More

Read More

Read More

Read More