Archive
Newsletter

2018…mai mult sau mai puțin

Vă dorim mai întâi să aveți un an nou minunat, să fiți bucuroși, plini de energie, sănătoși, să creați pentru voi momente atât de placute încât să vă taie respirația.
Ianuarie reprezintă pentru mulți un nou început; a fost la propriu un început deja altfel față de alți ani și a adus celor din București zile însorite, mai calde decât normal – iar asta a fost o surpriză plăcută.
Pentru alții, începutul de an este un moment în care își propun să se oprească din ceva.

Prin urmare, unii dintre noi își propun să meargă mai mult la sală, alții să mănânce mai puțin, unii să lucreze mai puțin, alții să lucreze mai înțelept, unii vor să călătorească mai mult, alții să se plângă mai puțin, unii să îndrăznească mai mult, alții să fie mai puțin victime și să se afirme, să se responsabilizeze mai bine, unii vor să intre într-o relație mai bună, alții vor să se dezvolte pe ei mai mult și așa mai departe.

Noi vă propunem să vă acordați puțin timp și să vă gândiți cum vreți să fie anul pentru voi – experiența ne arată că atunci când ne dorim ceva foarte tare, când facem eforturi în acea direcție, universul complotează ca acel ceva să se întâmple.

Exact ca trenul pe șine, și noi vom merge în direcția pe care ne-o dorim. Iar stabilirea direcției nu ne limitează, dimpotrivă, ne dă loc pentru creativitate, ne lasă spațiu de a improviza, de a fi spontani (având în același timp scopul clar în minte).

Noi, la Interact, ne dorim să te susținem prin:

Cursurile pe care le facem:

 • Top Management, Middle Management, First Line Management
 • Dezvoltarea abilităților: Decision Making, Creativity, Communication, Sales, Finance for Non-Finance, Presentation Skills, Conflict Management, Change Management, Conducerea unui business

Calendarul de cursuri Open.

Workshopuri interactive:

 • Strategic Thinking
 • Mount Everest
 • Disruptive Thinking
 • Agility
 • Teambuildings
 • Meeting of the Minds (Emergenetics®)

Programe experiențiale:

Coaching, Executive coaching (metoda Insead – ne bucurăm că sîntem singurii în acest moment educați în această metodă)

Mentoring

Cursurile de comunicare în diverse limbi străine:

 • Engleză
 • Franceză
 • Spaniolă
 • Germană
 • Portugheză
 • Italiană
 • Română

Cursurile de adaptare culturală (dacă lucrezi cu oameni din diverse țări)

Certificările pe care le vom organiza (Emergenetics va fi în prima parte a anului, dar te ținem la curent și cu altele).

Vezi soluțiile noastre în detaliu

 

Deschiderea noastră și dorința de a fi alături de tine, de a construi pentru tine programe adaptate special.

Capacitatea de a aduce pentru tine oameni din alte țări care să susțină anumite inițiative și să dea oamenilor din firma ta alte perspective.

Cunoștințe testate la nivel local și internațional (avem parteneri internaționali, colaborăm cu firme mari din alte țări, am studiat la cele mai bune școli de business din lume).

Perspective noi, în pas cu vremurile (lucrăm și cu tineri millennials pentru a ne provoca mereu modul de gândire, colaborăm cu diverse facultăți; nu trece o zi fără să citim, să ascultăm ceva legat de tendințele din lumea în care trăim la nivel de business, dezvoltare personală, antreprenoriat, educație, training, coaching, psihologie, neuroștiință).

Aici, la Interact, ne propunem ca anul acesta să ne bucurăm mai mult de ceea ce sîntem, de cum sîntem, să investim în continuare în dezvoltarea noastră, să fim alături de tine și să te susținem ori de câte ori vii către noi cu o nevoie. Orice nevoie ar fi, o vom trata ca fiind specială pentru că tu ești pentru noi foarte special.

Oricare ar fi dorințele tale pentru acest an nou, fie că sînt mai mici sau mai mari, mai îndrăznețe, îți urăm să te bucuri de ele, să le îndeplinești, și să #enjoy toate celelalte oportunități care îți apar în cale. Noi vom fi aici ca să te susținem în dezvoltarea ta pentru a fi un om mai bun, un lider mai bun.

 

Mulțumim!

#enjoylearning
#enjoydiscovering
#enjoytoday
#enjoy2018

Read More

Mai întâi, câteva mulțumiri adresate ție!
Suntem recunoscători că ne-ai citit în 2017. În primul rând este un semn că ești interesat de impactul pe care îl ai și că vrei să faci o diferență și mai mare.

Să construim cursuri, workshop-uri, programe dedicate ție, să fim alături de tine la coaching, să îți scriem, toate presupun eforturi mari dar sînt puțin față de efortul pe care tu îl faci să ne citești și să fii alături de noi, să facem împreună o diferență.

Am dori să îți dăruim un scurt film (1 minut) care pe noi ne-a inspirat. Sperăm să te inspire și pe tine.                                        Îl poți vedea chiar aici!

2017 - privind înapoi cu... mândrie

Anul 2017 s-a încheiat și vrem să împărtășim cu tine o parte din realizările pe care le-am avut în acest an - în unele dintre ele probabil că ai fost și tu implicat.

Câteva dintre cele mai semnificative momente din 2017 pentru Interact:

Lansarea proiectului Journey to Your Inner Self©

Pentru noi, anul 2017 a stat sub umbrela #knowyourself. Am plecat de la nevoia de a ne cunoaște pe noi mai bine tocmai pentru a putea fi mai eficienți în activitatea noastră zilnică.

Am transpus-o apoi într-un proiect pe care l-am lansat în prima jumătate a anului 2017, Journey to Your Inner Self©; prin acest proiect ne dorim să rezolvăm câteva probleme majore întâlnite în organizații:

- criza de lideri și de leadership din organizații
- ineficiența abordării tradiționale de dezvoltare a leadership-ului
- lipsa instrumentelor care să susțină efortul personal de dezvoltare a managerilor.

Certificare Emergenetics Selection Program©

În toamna acestui an am primit Certificarea Emergenetics Selection Program©.

ESP© ajută la selecția candidaților cei mai potriviți pentru un anumit post.

Programul analizează compatibilitatea între cerințele organizației și un set de motivatori, aptitudini ale candidatului, precum și prioritatea pe care jobul o are pentru el în acea perioadă.

Executive Coach la Cartier Women's Initiative Awards

Georgeta Dendrino, Managing Director la Interact, a participat la proiectul Cartier Women's Initiative, având rolul de Executive Coach din partea INSEAD.

Proiectul are ca scop încurajarea antreprenoarelor din întreaga lume să găsească soluții pentru provocările globale actuale.

Finalul proiectului este marcat de concursul în care au fost premiate cele mai bune inițiative. În 2017, locul 1 a fost câștigat de Katie Anderson - Save Water Co, al cărei coach a fost Georgeta Dendrino.

Moș Crăciun pentru copiii de la Școala Cerbu, Vrancea

La finalul anului, în preajma sărbătorilor de iarnă, am decis să procedăm altfel decât în anii trecuți în ceea ce privește cadourile.

În acest sens, am fost la o școală din județul Vrancea unde am oferit cadouri copiilor de acolo. Cu ajutorul profesorilor am primit scrisori din partea copiilor reușind așadar să le oferim exact ceea ce și-au dorit.

A fost o experiență mai mult decât emoționantă care ne-a făcut să regândim ceea ce avem dar mai ales ceea ce putem oferi.

Această acțiune a stat sub umbrela #EnjoyGivingBack, o atitudine în strânsă legătură cu ideea de #enjoy, pe care o susținem în 2018.

Mentoring la Professional Women's Network Romania

Pe parcursul anului 2017 am contribuit la dezvoltarea femeilor din business din România prin sesiuni de mentoring în cadrul Professional Women's Network Romania.

 

Certificare Emergenetics®

În martie 2017 am organizat un eveniment de certificare pentru profilul Emergenetics®, un ecosistem de instrumente, cunoștințe și rețele ce ajută specialiștii în Resurse Umane să contribuie la dezvoltarea organizației și la implementarea strategiei.

Pe parcursul celor 3 zile, noii certificați au experimentat instrumentele mai întâi ca participanți ai atelierului Emergenetics®, apoi au aprofundat toate valențele și aplicațiile profilului, pentru a-l putea folosi în cadrul organizației, în lucrul cu echipele sau ca instrument de management și leadership.

Procesul de certificare include câteva etape și presupune luni de practică și mai multe interventii de feedback și coaching oferite de Interact, pentru ca, la final, cei certificați să poată folosi cu încredere instrumentele la standardele cerute de organizația lor și de rețeaua Emergenetics International.

 

Colaborare cu Asociația Studenților la Psihologie și Științele Educației

Colaborarea dintre Interact și ASPSE a început în anul 2015, moment în care ne-am implicat pentru prima oară în proiectele organizate de ei. Am ținut simulări de business, workshop-uri despre Gamification, HR sau Learning & Development.

Ne-am dorit pe această cale să oferim studenților șansa de a descoperi în prealabil ce înseamnă mediul de business, zona de resurse umane sau chiar training.

Pentru că activitățile s-au desfășurat într-o manieră productivă pentru ambele părți, colaborarea noastră continuă.

20 de ani de la primul curs

15 septembrie 1997 a fost data la care am livrat primul curs. A fost un parcurs plin de experiențe bune atât pentru noi cât și pentru clienții noștri dar mai ales un prilej de dezvoltare continuă.

Am sărbătorit ca echipă acest eveniment, urmând ca în luna mai 2018 să organizăm un eveniment la care vă vom invita!

Ne-am mărit echipa!


În acest an am reușit să oferim din ce în ce mai mult din ceea ce ne-am propus însă totodată am atras oameni noi și valoroși. Astfel, vi-i prezentăm și vouă pe noii noștri colegi, pe care cel mai probabil i-ați și întâlnit deja.

 • De la începutul lunii septembrie, echipa de traineri din departamentul de Development are un nou membru, Petre Bordei.

Petre este Senior Trainer având peste 15 ani de experiență ca specialist/manager pentru companii din domeniul construcțiilor și FMCG din România.

 • Simona Noapteș s-a alăturat echipei de traineri din departamentul Communication în primăvara acestui an.

A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universității București iar în momentul de față și-a început traseul către teza de doctorat. La Interact, Simona predă cursuri de limba franceză și limba română într-o manieră utilă și interactivă.

2017 a adus și proiecte noi pe care le-am dezvoltat și pus în aplicare. Iată câteva dintre ele:

Manage Your Network© Series

La jumătatea anului am pornit seria Manage Your Network©, unul dintre proiectele noastre online, care s-a adresat de această dată tuturor celor care își doresc să știe cum să gestioneze mai bine rețeaua lor de cunoscuți.

Fiecare videoclip a tratat câte un plan diferit al unei rețele de cunoscuți. Astfel, prin videoclipuri precum Manage Your Family, Manage Yourself sau Manage Your Manager, acest proiect a încercat să trateze modalitățile de relaționare cu fiecare componentă în parte, cu scopul de a oferi o perspectivă mai amplă asupra a ceea ce reprezintă, de fapt, o rețea de cunoscuți.

Pentru întreaga serie de videoclipuri, accesați acest link.

 

A Guide for the Young© Series

A Guide for the Young© a fost prima serie de videoclipuri online explicative pe care am lansat-o tocmai pentru a veni în întâmpinarea problemelor, întrebărilor și a curiozităților celor care sunt la început de carieră.

Puteți vizualiza întreaga serie pe canalul nostru de Youtube, Interact Romania, sau puteți începe prin a urmări primul videoclip din această serie, numit #căutarea, chiar aici!

 

First Line Managers Development Program©

Managerii de prima linie – șefi de echipă, supervizori, șefi de schimb - sunt o interfață esențială între conducerea companiei și personalul de execuție.

Promovați de multe ori din roluri operaționale, ei trebuie să se identifice cât mai repede și bine cu rolul de conducător.

Ei au nevoie de suport atât în ceea ce privește sarcinile zilnice dar și în ceea ce privește dobândirea sau rafinarea de competențe noi în zona de organizare, comunicare, eficientizarea activităților și motivarea oamenilor.

 

Develop a Personal Innovation Strategy Program

La finalul lunii septembrie am participat, prin intermediul colegilor noștri Georgeta Dendrino, Lucian Mihai și Alina Doica, la evenimentul care adună toate organizațiile din jurul lumii asociate Emergenetics®.

Astfel, echipa noastră a avut o prezentare (Emergineer Your Future by Developing a Personal Innovation Strategy) cu privire la felul în care instrumentul Emergenetics® te poate ajuta să te adaptezi la un context de business volatil, ambiguu și într-o continuă schimbare.

Plecând de la acest proiect, am dezvoltat un program în care am pus în practică tocmai acele soluții necesare pentru adaptarea mai eficientă la contextul de business actual.

 

Atelier de storytelling

În multe ipostaze comunicarea în mediul profesional are nevoie să fie captivantă, de impact și memorabilă. Atelierul de storytelling propune dezvoltarea capacității native a oricărui participant de a povesti și de a integra tehnicile de povestire în comunicarea de zi cu zi pentru a fi cât mai sigur de aceste caracteristici.

Plecând de la identificarea ingredientelor de emoție și stare mentală necesară povestirii, atelierul dezvăluie tehnicile narative și propune adaptarea lor în contextul de comunicare al participanților.

De la generarea poveștii, la structuri narative, până la regăsirea autenticității personale, atelierul propune o abordare practică și aplicată.

 

Working Across Virtual Teams©

Am dezvoltat atelierul practic Working Across Virtual Teams© ce abordează nivelurile de complexitate ale mediului actual de lucru, pornind de la diferențele individuale și cum le putem folosi în avantajul nostru în cadrul aceleiași echipe.

Cu ajutorul profilului Emergenetics®, indivizii își pot înțelege mai bine tiparele de relaționare, luare a deciziilor, gestionare a sarcinilor.

Atelierul include și instrumente de gestionare eficientă a canalelor de comunicare virtuale, precum și exersarea prezentărilor de impact pentru un public aflat la distanță. Nu în ultimul rând, atingem dimensiunea culturală și impactul pe care diferențele de la acest nivel îl au asupra interacțiunilor și rezultatelor echipei.

 

How to Network Without Networking©

Există un proverb românesc, poate printre cele mai populare: ”Spune-mi cu cine te însoțești ca să îți spun cine ești”. Acest principiu este aplicabil atât în plan personal, cât și profesional.

Programul How to Network Without Networking© propune un studiu asupra ce înseamnă o rețea de cunoscuți, cât este de valoroasă și felul în care o putem gestiona.

Așadar, discutăm despre o soluție pentru unul dintre cele mai actuale și importante aspecte ale zonei de business, plecând de la principiul ”Your network is your net worth”.

 

Multumim!


#enjoygivingback
#enjoythis
#enjoyknowingyourself

Read More


We help you do business in different languages

“The joy of knowing a foreign language is inexpressible. I find it really difficult to express such joy in my mother tongue.” (Munia Khan)

Ce înseamnă un curs de limbi străine la Interact?

”Ceea ce apreciez la un trainer Interact este că poate fi considerat un partener în business în urma adaptării lui la domeniul în care eu îmi desfășor activitatea” – este ceea ce auzim de cele mai multe ori din partea clienților noștri.

Într-o grupă nevoile de învățare sunt diverse, așa că metoda Interact le atinge pe toate în diverse momente ale lecției. 

Astfel, întotdeauna există o parte introductiva cu obiectivele sesunii și o activitate de încălzire ce urmează principiul ‘short and sweet’. Ne propunem în această fază implicarea participanților și deconectarea lor de mediul normal de lucru.

În mare, agenda cursului urmează o structură de business, cu teme de interes general, cum ar fi ședințele sau comunicarea pe e-mail, dar conținutul fiecărei lecții este adaptat industriei și nivelului particpanților.

De exemplu, aceeași competență lingvistică – exprimarea unui punct de vedere într-o manieră politicoasă – poate fi introdusă prin resurse diverse: un podcast, un articol sau o imagine sugestivă.

Partea practică acoperă 70% dintr-o sesiune și include jocuri de rol, discuții facilitate, prezentări sau mici proiecte. [...]

- citește continuarea –

”"

Cum arată cursurile Interact?

Un studiu de caz despre un proiect livrat unui client din industria turismului, dezvăluie câteva dintre metodele de învățare dar și aplicabilitatea unui curs Interact.

A învăța limbi străine este și despre a crea momente memorabile.

”Poate asocierea de cuvinte “curs de limbi straineʺ evocă un cadru serios, cu exerciții de gramatică și multe elemente de vocabular de învățat pe dinafară.

Eventual și un profesor exigent, care din când în când testează competențele lingvistice ale cursantilor, mai ales dacă obiectivul principal este unul de business.

Poate în imaginea finală a unui astfel de curs se vede o sală de ședințe în tonuri gri, în care câțiva participanți completează de zor un test grilă ce are la final o ‘compunere’. Din fericire, la Interact lucrurile nu stau chiar așa. […]”

- citește restul studiului –


”"

 

Ce înseamnă să fii trainer la Communication?  

Aura Frîncu – trainer Interact limba franceză:

Cred că a fi trainer la Communication rezumă 2 roluri:

Cel de profesor în care clarific mecanismele limbii si explic structuri şi cel de creator de experienţe şi facilitator în procesul de învăţare. Totul e un fel de dans al încrederii reciproce între trainer şi cel care învaţă.

Simona Noapteș – trainer Interact limba franceză:

Să fii trainer înseamnă să iubești să comunici cu oameni, cu domeniile lor și cu mediile culturale din care ei provin. Să fii trainer înseamnă să fii flexibil şi mereu pregătit pentru un imprevizibil personal al fiecărui client. […]

”"

Cum te pregătești pentru un curs în așa fel încât să te asiguri că este

adaptat clientului? 

Aura Frîncu – trainer Interact limba franceză:

Pregătirea cursurilor este un fel de «neverending story» pentru un trainer. De fiecare dată trebuie să te adaptezi oamenilor din fața ta folosind: articole de presă, filmulețe de pe internet, conferințe TED, interviuri, toate din domeniul de activitate al clienților mei și din domenii conexe.

Oana Măcroiu – trainer Interact limba engleză / spaniolă:

În primul rând mă asigur că am înțeles ceea ce el dorește. Apoi încerc să găsesc cele mai bune resurse din care să pot selecta informația care să îi ofere valoare clientului.

Ce-ți place cel mai mult la un curs?

Cristina Câtu – trainer Interact limba engleză / română

Îmi plac sesiunile în care cursanții participă activ, iși dau unii altora feedback, expun ipoteze și fac schimb de idei și cunoștințe.

Aura Frîncu – trainer Interact limba franceză
La nivel micro, îmi place când se întâmplă momente de «aha», când văd că oamenii pleacă de la cursul meu cu un tonus mai bun, cu o idee interesantă sau măcar cu zâmbetul pe buze. […]

”"

Ce este greu?

Cristina Câtu – trainer Interact limba engleză / română:

Provocarea cea mai mare este îmbunătățirea fluenței. Aceasta necesită timp și implicare.

Simona Noapteș – trainer Interact limba franceză:

Ce este cel mai frumos este și cel mai greu – adaptarea continuă a cursurilor, adaptarea la ritmul și la nevoile fiecărui client este mereu o provocare.

Oana Măcroiu – trainer Interact limba engleză / spaniolă

O provocare este să îți menții nivelul de energie pe întreaga perioadă a zilei atunci când ai cursuri de dimineața până seara.

Căutarea de materiale și pregătirea lecțiilor necesită destul de mult timp mai ales atunci când oamenii cu care lucrez vin din domenii cât mai variate și au așteptări și nevoi diferite.

- citește restul interviului –

Testimonial - Cum arată un curs din perspectiva

clientului?

”De mult voiam să parcurg un curs de engleză, dar din lipsă de timp și comoditate am tot amânat decizia. Odată ce am început abia atunci mi-am dat seama ce am pierdut. Învățând o limbă străină bine se deschid noi oportunități și te poți integra foarte ușor într-un colectiv multinațional.

Colega de la Interact – Oana – m-a ajutat foarte mult, căutând mai tot timpul cea mai bună metodă de asimilare a cunoștințelor. Profesionalismul și seriozitatea nu ne lăsau loc de “eschivări” așa că încetul cu încetul, cu ajutorul Oanei am început să-mi consolidez cunoștințele.

Materialele puse la dispoziție, modul de prezentare a cursului, calmul și profesionalismul trainerilor au fost caracteristice Interact.”

Resurse

hello, hallo sau hola?

”"

Expresii franțuzești devenite deja uzuale, însă nefolosite de nativi:

http://www.monsieurvintage.com/a-la-une/2017/09/ces-expressions-francaises-appreciees-des-etrangers-28269

”"Cât de bine stăpânești pronunția în limba engleză?

https://jakubmarian.com/english-words-most-commonly-mispronounced-by-foreigners/

”"

Accentul franțuzesc a fost votat ca fiind cel mai sexy din lume, din nou:

http://www.lefigaro.fr/langue-francaise/actu-des-mots/2017/08/01/37002-20170801ARTFIG00114-l-accent-francais-reelu-le-plus-sexy-du-monde.php

”"

Într-un final, indiferent dacă ai fost printre cursanții Interact sau urmează să fii, te invităm în grupul de Facebook dedicat limbilor străine:

Interact Languages Corner!


Vei putea găsi acolo informații utile, resurse și, uneori, fun facts.


Enjoy!

Read More

Ne dorim să vă oferim vouă, clienților noștri, o metodă de dezvoltare nu doar eficientă, ci și memorabilă. Astfel, încercăm continuu să creăm și să participăm, atât intern, cât și cu voi, la proiecte altfel.

Vrem, așadar, să vă prezentăm câteva dintre proiectele pe care urmează să le susținem, aici la Interact, sau pe care le-am susținut alături de clienții noștri.

Programe noi

 Journey to Your Inner Self


La final de august a avut loc prima ediție a proiectului Journey to Your Inner Self. Astfel, o parte din echipa Interact (formată din Georgeta Dendrino, Lucian Mihai și Mihai Zânt) a mers împreună cu prima grupă de manageri într-o călătorie inițiatică la Delphi.

Călătoria a durat 3 zile în decursul cărora participanții au rezolvat un business case, au trecut prin niște probe concepute astfel încât să scoată la iveală diverse nevoi, limitări dar și momente de reflecție, de team coaching și coaching one to one.
În urma programului, participanții învață în special:

 • să rezolve problemele personale și organizaționale dificile
 • să abordeze problemele care sunt de obicei evitate, ignorate sau respinse
 • să-și dezvolte inteligența emoțională
 • să se adapteze noii lumi complexe de business

Pentru mai multe informații despre program, puteți accesa site-ul nostru: http://i-interact.eu