2017 – privind înapoi cu… mândrie

Mai întâi, câteva mulțumiri adresate ție!
Suntem recunoscători că ne-ai citit în 2017. În primul rând este un semn că ești interesat de impactul pe care îl ai și că vrei să faci o diferență și mai mare.

Să construim cursuri, workshop-uri, programe dedicate ție, să fim alături de tine la coaching, să îți scriem, toate presupun eforturi mari dar sînt puțin față de efortul pe care tu îl faci să ne citești și să fii alături de noi, să facem împreună o diferență.

Am dori să îți dăruim un scurt film (1 minut) care pe noi ne-a inspirat. Sperăm să te inspire și pe tine.                                        Îl poți vedea chiar aici!

2017 – privind înapoi cu… mândrie

Anul 2017 s-a încheiat și vrem să împărtășim cu tine o parte din realizările pe care le-am avut în acest an – în unele dintre ele probabil că ai fost și tu implicat.

Câteva dintre cele mai semnificative momente din 2017 pentru Interact:

Lansarea proiectului Journey to Your Inner Self©

Pentru noi, anul 2017 a stat sub umbrela #knowyourself. Am plecat de la nevoia de a ne cunoaște pe noi mai bine tocmai pentru a putea fi mai eficienți în activitatea noastră zilnică.

Am transpus-o apoi într-un proiect pe care l-am lansat în prima jumătate a anului 2017, Journey to Your Inner Self©; prin acest proiect ne dorim să rezolvăm câteva probleme majore întâlnite în organizații:

– criza de lideri și de leadership din organizații
– ineficiența abordării tradiționale de dezvoltare a leadership-ului
– lipsa instrumentelor care să susțină efortul personal de dezvoltare a managerilor.

Certificare Emergenetics Selection Program©

În toamna acestui an am primit Certificarea Emergenetics Selection Program©.

ESP© ajută la selecția candidaților cei mai potriviți pentru un anumit post.

Programul analizează compatibilitatea între cerințele organizației și un set de motivatori, aptitudini ale candidatului, precum și prioritatea pe care jobul o are pentru el în acea perioadă.

Executive Coach la Cartier Women’s Initiative Awards

Georgeta Dendrino, Managing Director la Interact, a participat la proiectul Cartier Women’s Initiative, având rolul de Executive Coach din partea INSEAD.

Proiectul are ca scop încurajarea antreprenoarelor din întreaga lume să găsească soluții pentru provocările globale actuale.

Finalul proiectului este marcat de concursul în care au fost premiate cele mai bune inițiative. În 2017, locul 1 a fost câștigat de Katie Anderson – Save Water Co, al cărei coach a fost Georgeta Dendrino.

Moș Crăciun pentru copiii de la Școala Cerbu, Vrancea

La finalul anului, în preajma sărbătorilor de iarnă, am decis să procedăm altfel decât în anii trecuți în ceea ce privește cadourile.

În acest sens, am fost la o școală din județul Vrancea unde am oferit cadouri copiilor de acolo. Cu ajutorul profesorilor am primit scrisori din partea copiilor reușind așadar să le oferim exact ceea ce și-au dorit.

A fost o experiență mai mult decât emoționantă care ne-a făcut să regândim ceea ce avem dar mai ales ceea ce putem oferi.

Această acțiune a stat sub umbrela #EnjoyGivingBack, o atitudine în strânsă legătură cu ideea de #enjoy, pe care o susținem în 2018.

Mentoring la Professional Women’s Network Romania

Pe parcursul anului 2017 am contribuit la dezvoltarea femeilor din business din România prin sesiuni de mentoring în cadrul Professional Women’s Network Romania.

 

Certificare Emergenetics®

În martie 2017 am organizat un eveniment de certificare pentru profilul Emergenetics®, un ecosistem de instrumente, cunoștințe și rețele ce ajută specialiștii în Resurse Umane să contribuie la dezvoltarea organizației și la implementarea strategiei.

Pe parcursul celor 3 zile, noii certificați au experimentat instrumentele mai întâi ca participanți ai atelierului Emergenetics®, apoi au aprofundat toate valențele și aplicațiile profilului, pentru a-l putea folosi în cadrul organizației, în lucrul cu echipele sau ca instrument de management și leadership.

Procesul de certificare include câteva etape și presupune luni de practică și mai multe interventii de feedback și coaching oferite de Interact, pentru ca, la final, cei certificați să poată folosi cu încredere instrumentele la standardele cerute de organizația lor și de rețeaua Emergenetics International.

 

Colaborare cu Asociația Studenților la Psihologie și Științele Educației

Colaborarea dintre Interact și ASPSE a început în anul 2015, moment în care ne-am implicat pentru prima oară în proiectele organizate de ei. Am ținut simulări de business, workshop-uri despre Gamification, HR sau Learning & Development.

Ne-am dorit pe această cale să oferim studenților șansa de a descoperi în prealabil ce înseamnă mediul de business, zona de resurse umane sau chiar training.

Pentru că activitățile s-au desfășurat într-o manieră productivă pentru ambele părți, colaborarea noastră continuă.

20 de ani de la primul curs

15 septembrie 1997 a fost data la care am livrat primul curs. A fost un parcurs plin de experiențe bune atât pentru noi cât și pentru clienții noștri dar mai ales un prilej de dezvoltare continuă.

Am sărbătorit ca echipă acest eveniment, urmând ca în luna mai 2018 să organizăm un eveniment la care vă vom invita!

Ne-am mărit echipa!


În acest an am reușit să oferim din ce în ce mai mult din ceea ce ne-am propus însă totodată am atras oameni noi și valoroși. Astfel, vi-i prezentăm și vouă pe noii noștri colegi, pe care cel mai probabil i-ați și întâlnit deja.

  • De la începutul lunii septembrie, echipa de traineri din departamentul de Development are un nou membru, Petre Bordei.

Petre este Senior Trainer având peste 15 ani de experiență ca specialist/manager pentru companii din domeniul construcțiilor și FMCG din România.

  • Simona Noapteș s-a alăturat echipei de traineri din departamentul Communication în primăvara acestui an.

A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universității București iar în momentul de față și-a început traseul către teza de doctorat. La Interact, Simona predă cursuri de limba franceză și limba română într-o manieră utilă și interactivă.

2017 a adus și proiecte noi pe care le-am dezvoltat și pus în aplicare. Iată câteva dintre ele:

Manage Your Network© Series

La jumătatea anului am pornit seria Manage Your Network©, unul dintre proiectele noastre online, care s-a adresat de această dată tuturor celor care își doresc să știe cum să gestioneze mai bine rețeaua lor de cunoscuți.

Fiecare videoclip a tratat câte un plan diferit al unei rețele de cunoscuți. Astfel, prin videoclipuri precum Manage Your Family, Manage Yourself sau Manage Your Manager, acest proiect a încercat să trateze modalitățile de relaționare cu fiecare componentă în parte, cu scopul de a oferi o perspectivă mai amplă asupra a ceea ce reprezintă, de fapt, o rețea de cunoscuți.

Pentru întreaga serie de videoclipuri, accesați acest link.

 

A Guide for the Young© Series

A Guide for the Young© a fost prima serie de videoclipuri online explicative pe care am lansat-o tocmai pentru a veni în întâmpinarea problemelor, întrebărilor și a curiozităților celor care sunt la început de carieră.

Puteți vizualiza întreaga serie pe canalul nostru de Youtube, Interact Romania, sau puteți începe prin a urmări primul videoclip din această serie, numit #căutarea, chiar aici!

 

First Line Managers Development Program©

Managerii de prima linie – șefi de echipă, supervizori, șefi de schimb – sunt o interfață esențială între conducerea companiei și personalul de execuție.

Promovați de multe ori din roluri operaționale, ei trebuie să se identifice cât mai repede și bine cu rolul de conducător.

Ei au nevoie de suport atât în ceea ce privește sarcinile zilnice dar și în ceea ce privește dobândirea sau rafinarea de competențe noi în zona de organizare, comunicare, eficientizarea activităților și motivarea oamenilor.

 

Develop a Personal Innovation Strategy Program

La finalul lunii septembrie am participat, prin intermediul colegilor noștri Georgeta Dendrino, Lucian Mihai și Alina Doica, la evenimentul care adună toate organizațiile din jurul lumii asociate Emergenetics®.

Astfel, echipa noastră a avut o prezentare (Emergineer Your Future by Developing a Personal Innovation Strategy) cu privire la felul în care instrumentul Emergenetics® te poate ajuta să te adaptezi la un context de business volatil, ambiguu și într-o continuă schimbare.

Plecând de la acest proiect, am dezvoltat un program în care am pus în practică tocmai acele soluții necesare pentru adaptarea mai eficientă la contextul de business actual.

 

Atelier de storytelling

În multe ipostaze comunicarea în mediul profesional are nevoie să fie captivantă, de impact și memorabilă. Atelierul de storytelling propune dezvoltarea capacității native a oricărui participant de a povesti și de a integra tehnicile de povestire în comunicarea de zi cu zi pentru a fi cât mai sigur de aceste caracteristici.

Plecând de la identificarea ingredientelor de emoție și stare mentală necesară povestirii, atelierul dezvăluie tehnicile narative și propune adaptarea lor în contextul de comunicare al participanților.

De la generarea poveștii, la structuri narative, până la regăsirea autenticității personale, atelierul propune o abordare practică și aplicată.

 

Working Across Virtual Teams©

Am dezvoltat atelierul practic Working Across Virtual Teams© ce abordează nivelurile de complexitate ale mediului actual de lucru, pornind de la diferențele individuale și cum le putem folosi în avantajul nostru în cadrul aceleiași echipe.

Cu ajutorul profilului Emergenetics®, indivizii își pot înțelege mai bine tiparele de relaționare, luare a deciziilor, gestionare a sarcinilor.

Atelierul include și instrumente de gestionare eficientă a canalelor de comunicare virtuale, precum și exersarea prezentărilor de impact pentru un public aflat la distanță. Nu în ultimul rând, atingem dimensiunea culturală și impactul pe care diferențele de la acest nivel îl au asupra interacțiunilor și rezultatelor echipei.

 

How to Network Without Networking©

Există un proverb românesc, poate printre cele mai populare: ”Spune-mi cu cine te însoțești ca să îți spun cine ești”. Acest principiu este aplicabil atât în plan personal, cât și profesional.

Programul How to Network Without Networking© propune un studiu asupra ce înseamnă o rețea de cunoscuți, cât este de valoroasă și felul în care o putem gestiona.

Așadar, discutăm despre o soluție pentru unul dintre cele mai actuale și importante aspecte ale zonei de business, plecând de la principiul ”Your network is your net worth”.

 

Multumim!


#enjoygivingback
#enjoythis
#enjoyknowingyourself

Posted in Uncategorized