Oameni care ne inspiră. Mădălina Filipoiu.

Despre tine – cine ești, ce îți place, cum ai ajuns să faci ce faci acum.

Sunt un om care pune mare preț pe inteligență, frumusețe și bunătate. Sunt mamă de aproape 15 ani, soție de 19 ani și conduc un centru financiar pentru zona EMEA în Oracle de 10 ani cu misiunea de a reduce riscul financiar în afaceri internaționale, de a asigura un flux de numerar ridicat și de a transforma și genera schimbări propice pentru poziționarea noastră internă și externă.

Sunt pasionată de macroeconomie și geopolitică și ador oamenii deștepți și buni. Îmi place să citesc, să dansez și să călătoresc cu familia mea.

Am ajuns în domeniul financiar, negocieri internaționale și leadership din dorința de a realiza lucruri de valoare, din dorința de a lucra cu oameni din toată lumea și a evolua. Îmi place mult ce fac și contează mult în dinamica vieții mele.

Un proiect de care ești mândră, o realizare a ta – spune-ne despre ea

Sunt foarte mândră de evoluția organizației pe care o conduc, de valoarea pe care o aducem în business-ul global prin inovație și transformarea continuă și de profesionalismul oamenilor din echipa mea și evoluția lor individuală. Faptul că periodic managerii din echipa mea sunt vânați de corporații care deschid noi centre în România, este o provocare mare, dar și o mare mândrie.

Ce disciplină ai, cum arată o zi de-ale tale?

Disciplina mea ține de 3 direcții: eu, familie și job. Eu înseamnă de obicei multă hrană pentru minte: ascult interviuri, analize geopolitice și macroeconomice și informații mai ales despre piața internațională. Familie înseamnă timp frumos petrecut cu ai mei. Job înseamnă să facem performanță în business eu și echipa mea și să ne diferențiem prin contribuția unică. Încerc să le echilibrez pe toate în fiecare zi.

Ce faci când ai senzația că ai obosit/ ca jonglezi cu prea multe?

Fac pauză 😃. Mă opresc și mă gândesc la ceea ce este cu adevărat important într-o lume plină cu de toate. Am gestionat multe crize și am învățat să “slow-down”. Cum “omul este măsura tuturor lucrurilor” și “10% este ceea ce se întâmplă și 90% este cum ne raportăm la ceea ce se petrece” încerc să îmi aduc aminte mereu că nimic nu e de nerezolvat și că înainte de toate trebuie să fim noi bine.

Cum îți menții nivelul de energie / entuziasm suficient de bun încât să jonglezi cu tot ce faci?

Energia mea și entuziasmul vin de la faptul că sunt împăcată cu mine și știu ce mă face fericită. Citesc, ascult, înțeleg și analizez informații care mă fac să am o percepție bogată despre mediul internațional, dar și despre psihologia individuală și nu uit de ce contează cu adevărat: echilibrul, oamenii frumoși în jur, deschiderea și diversitatea.

Cine te inspiră pe tine?

Cei din familia mea: fiica mea care mă ține ancorată în mediul actual, soțul meu care îmi dă mereu curaj și încredere, părinții mei care îmi transmit mereu iubire și mă fac să conștientizez ce norocoasă sunt.

Ce obiceiuri ai care te mențin “fit” mental și fizic?

Mental sunt foarte conectată cu tot ce se întâmplă macro și micro, business și individual. Am rămas jurnalistă prin natură și sunt mereu dornică de noi informații verificate din 3 surse. În plus, am o latură analitică intensă și petrec mult timp în mintea mea :) unde găsesc de toate – licența mea în filosofie a contribuit la asta. Am în preajma oameni de calitate care mă animă în variate feluri. Fizic nu fac suficient ca să fiu fit, doar îmi gestionez alimentația cu grijă. Într-o zi voi începe lecții de dans, dar nu am stabilit când.

Ce cărți / podcasturi ai recomanda?

Eu îi urmăresc pe Yuval Noah Harari și Simon Sinek pe toate canalele și în general urmăresc oameni foarte educați, cu clasă, nuanțe și eleganță în gândire. Dintre cărți aș recomanda: Ciocnirea civilizațiilor și refacerea ordinii mondiale de Samuel P. Huntington și Următorii 100 de ani de George Friedman.

Ai / ai avut un mentor sau niște mentori de-a lungul timpului? Spune-ne despre el / ea / ei și cu ce te-a(u) ajutat?

Am învățat cât am putut de mult de la toți oamenii din jurul meu cu care am lucrat și pe care i-am admirat din anumite puncte de vedere. Am învățat din religii și culturi. Am simțit mereu că trebuie să petrec timp cu oameni care mă inspiră cu ceva și am avut norocul să întâlnesc mulți.

Ce sfat i-ai da eului tău de acum 10 / 20 de ani?

Bucură-te de călătorie! Am fost atât de determinată să reușesc profesional încât am uitat să mă bucur de traseu uneori. Cineva mi-a spus “Don’t forget to smell the roses!” și mare dreptate a avut.

Ce nu te-am întrebat și ți-ar plăcea să împarți cu noi?

Aș adăuga doar că în cei 42 de ani am învățat că e bine să ne înconjurăm mereu de oameni de calitate, să fim buni cu cei din jur și că e minunat să rămâi deschis și să știi din ce în ce mai multe despre ce vrei tu. Îmi place vorba asta: “You spend most of your life inside your head, make sure it is a beautiful place!”

Am descoperit că percepția personală face marea diferență în calitatea vieții. Sunt oameni fericiți în orice condiții care știu să facă rai din ce au. Și că “oamenii uită ce spui, ce faci dar nu uita cum îi faci să se simtă”. Mai cred că inteligența, măsura și bunul simț sunt cheia în orice.

Posted in Uncategorized