Cabin crew, cross check and report

Cabin crew, cross check and report, se aude vocea comandantului urmată imediat de sunetul înfundat al siguranțelor ușilor de avion. Mă pregătesc să pun telefonul pe „mod avion” când îmi atrage atenția ceva diferit. Instrucțiunile de acces la wifi-ul de la bord menționează că avem acces la internet . Folosisem până atunci câteva sisteme wifi ale mai multor companii aeriene care presupuneau de fapt accesul cu telefonul personal la o serie de programe și filme înregistrate aflate pe un server la bordul avionului. Era wifi dar asta nu însemna că aveai și acces la internet.


În loc să pun telefonul de-o parte, m-am și apucat să urmez instrucțiunile ca să văd dacă chiar merge. A fost nevoie să aștept până după decolare că să pornească semnalul și apoi, cu o bucurie de copil, am început să verific diferite site-uri, să văd dacă intră sau se trimit mail-uri și să dau câteva mesaje pe WhatsApp. Mergeau toate. Într-adevăr, mici întârzieri față de o conexiune terestră, dar fără să fie deloc supărător. Apoi, au început să intre mesaje, să le citesc, iar la unele să răspund pe loc. La un moment dat am simțit nevoia să îmi odihnesc ochii și am privit pe fereastră. În acel moment bucuria descoperirii internetului de avion s-a transformat subit. Parcă îmi părea rău și apăruse un fel de temere. Realizam că, treptat dar sigur, o redută se pregătește să cadă. Printre ultimele redute ale ‘deconectării”, zborul cu avionul încă mai oferă acea oază pentru mulți dintre noi.


E locul unde suntem încă obligați să ne deconectăm și avem chiar un buton special pentru asta, iar acest buton ne aduce de multe ori nu doar un fel de liniște, ci și timp de reflecție și într-un fel, timp de calitate cu noi înșine în care nu ne mai simțim obligați sau incapabili să oprim ”zgomotul exterior”. Sigur ar mai fi și zonele izolate, la munte dar și acolo semnalul începe să le acopere din ce în ce mai mult, dar dacă uităm cum iPhone începe ușor, ușor, să ne conecteze direct la satelit , ne dăm seama că nu mai avem decât o singură șansă. E nevoie să ne definim noi propriul „mod avion” și să îl folosim conștient fără să ne oblige reglementările aeronautice sau să fugim pe ultimul vârf de munte fără acoperire pentru a ne simți deconectați și mai puțin vinovați. Voi ați găsit un „mod avion” personal?


Weekly Inspiration scris de Lucian M Mihai.

Posted in Uncategorized