O lume în transformare

Avem oare o lume nouă? Nu cred că o avem încă. Avem însă o lume în transformare, în care status quo-ul este pus sub semn de întrebare, ce a fost este trecut prin sită, iar ce va rămâne, ce va fi adăugat, vom vedea în curând.
Poate nu anul acesta, pare încă tulbure totul, războiul din camera de alături nu ne lasă să dormim chiar liniștiți, crizele de tot felul ne împing să căutăm soluții pentru a avea o viață decentă. La primăvară însă, lucrurile poate vor sta diferit, vom putea vedea mai clar cum vrem să fie această ”nouă realitate”.


Câteva lucruri însă sunt clare:
Oamenii vor să vină la birou dacă are sens, dacă prezența fizică le adaugă valoare. Dacă nu, atunci e bine să evităm să îi punem pe drum zilnic. Un studiu publicat de Harvard Business Review în aprilie 2022 arată că un compromis în ceea ce privește lucrul hibrid ar fi de o zi pe săptămână la birou, patru zile de acasă (sau oriunde). Un alt studiu publicat de McKinsey arată că femeile ar fi doritoare de mai mult timp de lucru de la distanță (3.1 zile) față de bărbați (2.9 zile).


Toți vrem să fim tratați cu respect, oricare ar fi statutul nostru, vârsta, orice orientări personale am avea. Prin urmare, mi-ar plăcea ca în viitor cei cu multă experiență să nu îi trateze de sus pe cei tineri, iar cei din urmă să nu îi considere retarzi pe primii, doar pentru că nu se implică pe Twitch. O femeie care are grijă de ea să nu mai fie ținta atacurilor unor indivizi al căror neuron este permanent dominat de hormon sau al unei alte femei invidioase; un om cu altă orientare sexuală decât a noastră să nu mai fie nevoit să plece din țară pentru a nu se mai simți atacat permanent. (…)


Tu ce părere ai despre lumea nouă? A venit? Urmează? Georgeta Dendrino vorbește despre un proces de transformare, într-un articol nou pentru Revista CARIERE.


Citește-l în întregime 👉 https://revistacariere.ro/…/con…/o-lume-in-transformare/

Posted in Uncategorized