Asemenea șarpelui ce își înnoiește pielea

,,Această primenire este un mecanism foarte bun de supravieţuire, din lumea animală, din care putem să ne inspirăm. Cum ar fi să ne putem schimba și noi, oamenii, mai repede, să lăsăm în urmă obiceiuri care nu ne mai sunt utile, care ne ţin în loc? Nu susţin schimbarea valorilor, principiilor, a integrităţii. Sunt însă multe aspecte pe care le putem lăsa în urmă.


De pildă, știm că fiecare moment e unic, că e 1 ianuarie, 3 februarie, 8 martie sau orice altă dată. Cum facem să ne lepădăm de pielea din 11 martie ca să o luăm pe cea din 12 martie, să fim mai prezenţi în fiecare moment, să ne bucurăm mai mult de clipă, să ne pese mai puţin de ceea ce nu e esenţial, să lăsăm deoparte resentimentele, invidia, ura? Sau să ne preocupăm mai mult de capra noastă, nu de cea a vecinului?”


Într-un articol pentru Forbes Romania, Georgeta Dendrino vorbește despre importanța capacității noastre de a lăsa unele întâmplări în urmă. Citește articolul întreg: https://www.forbes.ro/asemenea-sarpelui-ce-isi-innoieste-pielea-258089

Posted in Uncategorized