Leadership la feminin

Unul dintre programele pentru top management de la Insead este The Challenge of Leadership. Acesta se adresează celor în poziții de CEO sau din echipa de top management.


Când am făcut acest program, în 2013, profesorul nostru, Manfred Kets de Vries, ne povestea cât de greu este să găsească executivi femei.
Își dorea să aibă o grupă echilibrată din punct de vedere gen. Am fost 4 femei în acel an, din 21 de participanți. Vorbesc des cu profesorul meu și mereu spune că situația nu s-a schimbat: nu sunt suficiente femei în poziții de top management.
(…)
Care este problema, de fapt? E bine să o formulăm corect. Nu cred că este vorba despre a stabili cote de gen, despre a promova sau alege pe cineva cu orice preț. Felul în care ne punem întrebările, formulăm problema, va determina și soluțiile pe care le vom găsi.”


Egalitatea de gen în organizații este un subiect frecvent discutat, însă în continuare nerezolvat. Într-un articol nou pentru Revista CARIERE, Georgeta Dendrino oferă câteva sugestii pe această temă.

Posted in Uncategorized