Leadership de criză: Pe cine urmăm în vremuri incerte și tulburi?

SM: Însă cum poate un lider să aibă control într-o lume pe care nu o poate prevedea?
GD: Sigur că o doză de planificare este importantă. Însă la fel de important este să ia lucrurile pas cu pas, să co-creeze cu oamenii din echipă. Nici ei nu știu cum va arăta viitorul, îl co-creează împreună cu liderul, iar participarea lor, implicarea lor va crește.
SM: Școlile de business ne învață că incertitudinea trebuie evitată; nu ne place să nu deținem controlul. Dar ce efect are incertitudinea asupra noastră?
GD: Ne pune sub semn de întrebare credințele existente. Ceea ce știam ca adevărat nu va mai fi valabil. Ceea ce credeam că este neadevărat devine adevărat, posibil. Credințele noastre de bază sunt chestionate și au nevoie de o reașezare.

Așadar, o competență esențială a unui lider este aceea de a pune sub semn de întrebare propriile credințe despre lume, de a chestiona cum creează compania lui valoare, cum face management, cine sunt clienții, care sunt procedurile și așa mai departe. Capacitatea de a-și reseta propriile modele mentale este esențială pentru un lider în situații incerte. (…)


Am intrat în anul 3 de pandemie, iar războiul din apropierea noastră își face simțite consecințele asupra noastră.
Avem, așadar, parte de două crize majore. Care este rolul liderilor în aceste vremuri și, mai ales, cum ar trebui să arate leadership-ul sănătos?
Georgeta Dendrino răspunde câtorva întrebări pe această temă, într-un interviu acordat spotmedia.ro. Citește articolul complet: https://spotmedia.ro/stiri/social/leadership-de-criza-pe-cine-urmam-in-vremuri-incerte-si-tulburi

Posted in Uncategorized