Leadership în lumea mai bună pe care ne-o dorim

„(…) Un proverb latin spune că ‘e absurd ca o persoană care nu se poate conduce pe sine să îi conducă pe alții’. Și, totuși, realitatea contemporană ne demonstrează că suntem deseori ca într-un teatru al absurdului.
Dacă ne uităm la nivel global, puțini conducători de țară, guvern, oraș sau companie, au reușit să se ridice la rangul dat de conotația cuvântului lider. Narcisismul multora, interesele de partid, au primat față de interesele societății, din nefericire.


Premierul Noii Zeeleande, Jacinda Arden, este însă un exemplu de lider care a demonstrat multe din trăsăturile unui lider al acestei perioade.
Jacinda Arden a înțeles importanța unui angajament colectiv în fața pandemiei, a câștigat încrederea întregii națiuni pentru ca țara să intre în lockdown și pentru alte măsuri menite să salveze vieți.
Iar ultimii doi ani au venit cu nenumărate teste grele pentru ea și toți liderii lumii. (…)”

Într-un articol nou pentru spotmedia.ro, Georgeta Dendrino vorbește despre leadership-ul pe care ni-l dorim cu toții, însă pe care cu greu îl găsim de cele mai multe ori.
Găsești în articol și câteva întrebări, idei pentru un lider care se regăsește în situații problematice.

Citește articolul complet, aici: https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/leadership-in-lumea-mai-buna-pe-care-ne-o-dorim