Învățare online sau cursuri în sală?

„Prin natura lucrurilor, pentru noi această discuție este una foarte importantă. Eu am încercat să verific, prin diverse metode, care țin atât de observații cantitative, cât și de aspecte calitative, eficiența învățării (în învățarea unei limbi străine, calitatea este căpătată mai ales prin cantitate). Am analizat și progresul, dar i-am întrebat și pe clienții mei dacă acest tip de cursuri online funcționează în cazul lor.

Avantajul programului este, poate, cel mai subliniat aspect – să poți avea o mare flexibilitate în a stabili un curs îți asigură o prezență constantă. Înainte, dacă apărea o ședință de urgență exact înainte de curs, de cele mai multe ori săptămâna era ratată. Acum și trainerului și clientului le este la îndemână să schimbe ora, fără prea mari complicații de agendă.

Un alt avantaj este chiar că avem o tehnologie foarte complexă pe care o putem pune în slujba învățării. De multe ori, înainte de pandemie, aveam clienți care cereau în mod special integrarea cât mai multor aplicații sau conținuturi accesibile online. Am devenit foarte familiari cu tehnologia – Poate că învățăm mult mai bine așa, obișnuiți fiind cu ecranele, decât răsfoind manuale de sute de pagini.

Există apoi un anumit confort. Pe care e bine să-l poți avea când înveți. Uneori prezența fizică a colegilor poate fi inhibantă. Iar acest spațiu virtual în care ne aflăm cu toții reduce într-o oarecare măsură presiunile de acest tip. Suntem mai egali, mai la fel, în pătrățelele noastre digitale.

Am avut, la rândul meu, câteva experiențe de învățare online. Poate nu toate au fost sută la sută reușite – dar asta pentru că EU nu eram cu adevărat atentă și implicată … ca să învățăm nu ajunge să fim doar conectați.”

Weekly Inspiration scris de Simona Noapteş.

#interacters
#enablingchange

Posted in Uncategorized