Sănătate mintală și leadership

”Implicațiile la nivel de sănătate mintală ale pandemiei, ale incertitudinii la nivel politic, economic, izolarea socială, lucrul de acasă, școala online, situația financiară instabilă, toate acestea (pe lângă tot ce înseamnă conducerea unei echipe, a unui business) reprezintă griji serioase ale liderilor la toate nivelurile și în toate țările.

Marile companii pun pe masă deschis subiectul ‘sănătate mintală’, iar liderii sunt invitați să vorbească pe această temă, să-și exprime îngrijorările, să creeze planuri pentru a-și susține angajații.

Despre starea de bine (wellbeing) se vorbea și înainte de pandemie în diverse organizații. Însă, de multe ori, acest concept era asociat cu abonamente la sală, fructe la birou, abonamente la centre medicale.

Ultimul an și jumătate a demonstrat că izolarea, singurătatea, munca de acasă, în apartamente în care unei familii cu unul sau mai mulți copii nu-i mai este suficient spațiul, toate acestea au adus alienări, oboseală, sensibilitate crescută, stare de deprimare, de pierdere de sens, sentimentul de singur pe lume, într-un tunel plin de ceață, fără a vedea vreo luminiță în jur. (…)”

Georgeta Dendrino a scris un articol pentru Thrive Global România, în care vorbește despre sănătatea mintală în context organizațional.

Citește articolul complet, unde vei afla și câteva sugestii despre ce poți face în organizația ta pentru a avea grijă de acest aspect: https://www.thriveglobal.ro/stories/sanatate-mintala-si-leadership/

#mentalhealth
#enablingchange

Posted in Uncategorized