Archive
Evenimente

 

 

Read More

Scrisul a devenit cu siguranţă una dintre activităţile noastre zilnice. De la un simplu e-mail, până la articole şi texte mai complexe, procesăm în fiecare zi o cantitate din ce în ce mai mare de informaţie scrisă. Într-un astfel de context, apare inevitabil şi nevoia de adaptare: cititorul devine mai selectiv, decizând extrem de rapid ce merită sau nu să citească, iar redactorul este nevoit să scrie texte cât mai clare, concise şi convingătoare, într-un timp cât mai scurt.

Writing Dynamics este un curs care poate fi util oricui doreşte să-şi îmbunătăţească productivitatea şi calitatea scrierii, indiferent dacă este vorba despre un context formal sau informal.

 

Mai multe detalii afla aici.

Read More

Cu toții comunicăm de când ne știm și, totuși, uneori, întâmpinăm obstacole care ne afectează interacțiunile și rezultatele. Ți s-a întâmplat vreodată:

  • să simți că puteai să zici mult mai bine ceva, însă ai ratat ocazia?;
  • să vorbești despre un subiect și să nu mai știi cum ai ajuns la altul?;
  • oricât de clar și concis încerci să fii, ceilalți să nu înțeleagă ce vrei să le transmiți și să nu știi de ce?;
  • să îți fie greu să transmiți pe scurt esența unui subiect complex?;
  • să primești întrebări dificile care să te blocheze pe moment?;
  • să fii nevoit să te adaptezi interlocutorului din mers, chiar dacă stilul lui era foarte diferit de al tău?.

Dacă te regăsești în cel puțin 3 ipostaze, atelierul practic Think on Your Feet® – Clear speaking is clear thinking organizat de către Interact îți poate oferi soluțiile.

 

Mai multe detalii afla aici.

Read More

Pe 28 aprilie, Interact a invitat clienti sa porneasca intr-o calatorie de descoperire, calatorie ce a inceput cu revelarea unui alt Bucuresti – surprins intr-o zi oarecum terna de la etajul 34 al cladirii Sky Tower.

Calatoria ce s-a numit Discovery learning a mers pe principiul invatarii prin descoperire, reflectie si schimbare. Participantii au fost invitati sa faca turul etajului 34 trecand simbolic prin 3 zone principale: Business – Network – Your Self.

Graeme Kirkup, Director de Sales & Marketing la BTI Africa de Sud, companie ce a conceput simularile de afaceri si partenerul nostru, i-a ghidat pe participanti printr-un proces amplu de discovery learning in care acestia erau echipa de management a unui aeroport si lucrau pe Lantul valoric al organizatiei. Totul era strans legat cu notiunea de Customer Obsession care devine din ce in ce mai importanta in afaceri.

Calatoria a continuat cu mutarea intr-o alta zona, atat fizic cat si mental – aceea de relatii, network. Invitatii au trecut la actiune si printr-un joc ce simula interconectivitatea din ziua de azi au descoperit noi valente ale relationarii cu ceilalti.

Lucian Mihai i-a condus apoi catre zona de descoperire personala printr-un instrument care a fost conceput in urma multor cercetari in neurostiinte, Emergenetics®.

Emergenetics® ajuta oamenii sa-si descopere si inteleaga preferintele de gandire si de comportament si astfel diversitatea umana. Participantii si-au descoperit preferinte, au descoperit invitati cu care impartaseau anumite preferinte, si-au revizitat intelegerea notiunii de diversitate si adaptare, au interactionat natural cu ceilalti.

Invitatia noastra fata de cei prezenti dar nu doar catre ei a fost si este sa descopere noi modalitati de a intelege afacerea lor, de a descoperi lucruri noi despre ceilalti care i-ar putea ajuta sa aiba relatii mai bune si nu in ultimul rand sa se auto-descopere constant pentru a deveni mai buni.

Read More

Read More

Read More

Pe 26 octombrie 2012 revista AIDA a organizat conferinta intitulata „HR Strategic Business Partner”. In cadrul conferintei au fost dezbatute urmatoarele teme:

- Ce inseamna aceast concept?

- Cine este HR Business Partner?

- Cum isi desfasoara el activitatea?

- De ce este nevoie de HR Business Partner?

Alina Chirvase, Trainer si tutor in cadrul departamentului Interact Communication, Interact a sustinut prezentarea: Cum aliniem strategia HR la strategia de business.

Principalele idei dezvoltate de Alina in cadrul prezentarii au fost: “Noi le spunem clientilor lucruri de bun-simt, dar pe noi ne cred mai mult pentru ca ii si facturam.

Rolul unui HR Business Partner porneste de la un activist credibil care construieste incredere si ofera o perspectiva asupra rolului propriu si a business-ului. El are un punct de vedere pe care il comunica.

HR Business Partner trebuie, de asemenea, sa indeplineasca rolul de strategic positioner in piata in care activeaza si in economia curenta.

Este o idee buna ca firmele sa preia modelele bune de la companii din alte domenii.

HR Business Partner este un change champion care are rol de initiator si de sustinator.

HR Business Partner trebuie sa fie un capability builder: ei trebuie sa fie flexibili, sa ii identifice rapid pe cei cu atitudinea potrivita. Incurajati managerii sa ceara feedback dupa un training!

Este foarte bine sa stim care este rolul nostru profesional si in cadrul organizatiei pentru a stii ceea ce trebuie sa facem.

Un alt element care este foarte important este in ce cultura operam. Pe vremea cand facem cursuri de romana pentru expatriati, foarte des am intalnit atitudinea: tu esti profesoara de romana a managerului, de acum nu mai putem sa vorbim. M-am gandit ca oamenii au o imagine gresita in cadrul companiei.”

Mai multe detalii despre eveniment puteti afla pe www.romanialibera.ro. 

 

Read More

Afla mai multe despre acest eveniment.

Read More

INTERACT a organizat cursul  N.E.W.S.™ Experience in perioada 28-29 februarie 2012. Cei 24 specialisti in Reurse Umane reuniti la acest curs plin de insight-uri valoroase au experimentat cum pot adapta solutiile N.E.W.S / INTERACT la nivelul propriei organizatii dar si la nivel individual.

Trainerii INTERACT Lucian Mihai si Calin Muresan au parcurs in cele doua zile de curs, alaturi de participanti, punctele de rezistenta ale cursului, adevarate jaloane pe drumul oricarui specialist in anul 2012.

Cursul ofera raspunsuri elegante si solutii eficiente la intrebarile si problemele indivizilor si organizatiilor.

  • Cum stabilesc directia si obiectivele?

  • Cum dezvolt planul de actiune? Cum stabilesc metodele de implementare?
  • Cum identific si elimin obstacolele?
  • Cum identific care sunt motivatiile si valorile comune ca suport pentru directie, pentru planul de actiune si cum depaseasc paradigmele limitative?

Mai multe detalii despre acest curs puteti afla aici. Pentru orice intrebari ne puteti scrie la interact@i-interact.ro.

Read More

Interact a organizat simularea de afaceri Managing Business Today™ in perioada 31 ianuarie – 2 februarie 2012. La simulare au participat studenti si voluntari ai CROS-Centrul de Resurse pentru Organizatii Studentesti.  

Cursul i-a pus pe participanti in posturi inedite – de manageri generali, manageri de productie, manageri de vanzari sau manageri financiari. Participantii au avut de elaborat strategii de dezvoltare, de pregatit bugete, de prezentat rezultatele obtinute si de justificat performanta organizatiei. Au luat decizii strategice si apoi au analizat impactul acestora in piata, in contul de profit si pierdere si in bilantul companiei.

Traineri au fost Andreea Doica si Lucian Mihai.

Read More