Gestionarea „piticului malefic” în cadrul prezentărilor în public

Prezentarile sunt o chestiune la moda, nu vi se pare? Brief-uri, conferințe, workshop-uri, TED, Pecha Kucha, stiti la ce ma refer. Desigur, sunt o parte importanta a oricarei activitați de business si cu atat mai mult a activitatii de marketing, dar as vrea sa va propun o mica demitizare a situatiei in care cineva se afla in fata unui public, situatie de obicei foarte incarcata emoțional.

Este adevărat că o prezentare poate avea o miză mare – câștigarea unui client, vânzarea unei idei către top management, creșterea brandului personal sunt doar câteva dintre posibilele rezultate pozitive. Obiectiv privind însă lucrurile, nu cred că avem prea multe motive de îngrijorare dacă respectăm câteva principii și exersăm anumite tehnici, ori asta se poate spune și despre practicarea unui sport sau a unui hobby. O să spuneți poate că privesc lucrurile cu ușurință și superficialitate, dar haideți să ne gândim puțin.

Oare nu privim în mod inconștient situația de prezentare ca pe un formidabil test pe care trebuie să îl trecem ca persoană? Nu există cumva undeva în mintea noastră o voce care ne șoptește malefic – ”ești evaluat pentru fiecare gest, privire, cuvânt și media la purtare o să-ți scadă dacă o zbârcești”? Și este într-adevăr așa? Cred că cea mai mare parte din emoțiile noastre negative legate de prezentări pleacă de acolo și, dacă reușim să ne gestionăm ”piticul malefic”, mare parte din treabă este făcută. …

Citeste intregul articol.

Un articol de Alina Chirvase, Trainer Communication Department, Interact; Profesor Scoala IAA

Posted in Uncategorized