Weekly Inspiration

”O prietenă îmi spunea vinerea trecută că avea o problemă de familie și că nu știa cum să facă încât să o rezolve rapid, întrucât trebuia să lucreze în weekend. Eu am sărit repede spunând: ‘spune-mi ce să fac, îți țin eu locul.’


Am mai avut astfel de ieșiri, când m-am oferit să țin locul unei doamne la florărie, alteia la parfumerie, alteia la un cabinet medical.
Prietena mea a zâmbit și mi-a spus calm: ‘e ceva mai complicată activitatea decât pare.’
Corect, mi-am dat seama imediat în ce eroare eram eu. Câtă trufie aveam să cred că aș putea și eu să fac acea activitate, așa, de pe o zi pe alta.

De multe ori vedem pe cineva prestând o activitate discret, elegant, și avem senzația că putem și noi. Însă uităm că, de fapt, când cineva reușește să dea senzația că ceva e ușor, firesc, multă muncă se ascunde în spate, uităm că sunt multe detalii și ani de practică, de studii, pe care nu le vedem.
Este o artă să faci ca ceva complicat să pară ușor, simplu. Arta aceasta are în spate multă experiență, multă învățare, ani de studiu, greșeli și lecții învățate.

La fel se întâmplă și în alte meserii. Ni se pare simplu să dăm sfaturi, să îi învățăm pe alții. Uităm că, dacă vrem să facem această activitate cu responsabilitate, e necesar să ne pregătim mult timp, să studiem, să fim curioși, în continuă cercetare, căutare a ceea ce este nou și a ceea ce există deja.
Thales din Milet spunea ‘cel mai greu lucru din lume este să te cunoști pe tine însuți. Cel mai simplu este să dai sfaturi.’
Din dorința mea de a ajuta, am riscat să jignesc o prietenă. Delicatețea ei însă ne-a ajutat, m-a făcut să reflectez și să nu umbrim relația.”

Weekly Inspiration scris de Georgeta Dendrino.

Posted in Uncategorized