(Ne)civilizația lumii contemporane

(…) Am avut recent o experiență negativă. Am vrut să cumpăr 3 piersici. Vânzătorul nu era la tarabă, se dusese la mașină să ia ceva. Eu am luat o pungă de plastic și am pus cele 3 piersici, atentă să nu ating nicio altă piersică, să păstrez igiena.

Când a venit vânzătorul, mi-a făcut un scandal monstru că mi-am permis să iau eu punga (erau atârnate pungile într-un cui, lângă fructe), cu acuze că aș putea să îi fur banii, că el e responsabil acolo, că cine mă cred, pe scurt, de o agresivitate gratuită uimitoare.

Tonul lui ar fi enervat cu siguranță și pe cei mai relaxați. Am fost calmă, rezervată, l-am rugat să folosească un ton diferit, am spus că, dacă am greșit, nu am avut această intenție, am cerut iertare, am zis că e bine să depășim momentul. Nu și nu, el parcă era turbat. Am plecat cu un calm aparent, însă nu pot să spun că această scenă nu mi-a tulburat starea pentru o oră sau două.

Astfel de comportamente agresive și lipsite de respect se regăsesc însă și în companii. (…)”

Într-un articol nou pentru spotmedia.ro, Georgeta Dendrino vorbește despre unele comportamente umane întâlnite atât în contexte obișnuite, cât și în cele profesionale.

Citește articolul complet aici: spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/necivilizatia-lumii-contemporane

#interacters #enablingchange

Posted in Uncategorized