Ideile nu sunt “valuta forte” pentru toata lumea

Ce vreau sa spun cu asta? Ca fiecare dintre noi tranzactioneaza ceva, iar acel ceva este moneda pe care o oferim la schimb in momentele de interactiune cu ceilalti, de conectare. Unii vorbesc despre intamplari, altii cauta emotii, iar unii dintre noi sunt preocupati de idei. E una din modalitatile prin care ne alegem prietenii si ne cimentam relatii si cu siguranta este o preferinta, care vorbeste despre cat suntem de diferiti, ceea ce pana la urma face totul atat de interesant in jur.

Placerea de a schimba idei, de a discuta despre idei, de a scormoni si asocia cu nesat tot felul de informatii poate sa vina din formatia mea de lingvist – am petrecut ani buni de scoala gandindu-ne la idei, concepte, teorii, cuvinte si importanta lor. Ce inseamna, cui vorbesc si de ce. Am deprins capacitatea de a analiza gandul, contextul, vorbitorul, de a savura un comentariu bine plasat sau pur si simplu de a-ti lasa imaginatia sa zburde, si toate astea doar la imboldul unui cuvant. Sa te joci cu ideile si cuvintele este o a doua natura daca ai petrecut ore, zile, nopti cautand, citind, ascultandu-i pe altii, la fel de fascinati de puterea lor. Nu suntem toti la fel si mie uneia mi-a fost de ajutor sa invat asta si sa respect ceea ce imi ofera la schimb ceilalti, diferiti de mine. Si in acelasi timp sa ma bucur de fiecare data cand ma intalnesc cu altii la care gasesc apetit pentru idei si puterea lor de a schimba lumea. Suna maret? Bine, iata mai jos niste ganduri de la un om care imi place, pentru ca e o sursa constanta de idei:

”Opposition

The opposite of creativity is fear. And fear’s enemy is creativity.

The opposite of yes is maybe. Because maybe is non-definitive, and both yes and no give us closure and the chance to move ahead.

Perfect is the enemy of good.

Us is not the enemy of them. Us is the opposite of alone. They can become us as soon as we permit it.

Everything is the opposite of okay. Everything can never be okay. Except when we permit it.

The right is not the opposite of the left. Each side has the chance to go up, which is the opposite of down.

Dreams are not the opposite of reality. Dreams inform reality” Seth Godin


Un articol de Andreea Doica, Senior Trainer, Interact

Posted in Uncategorized