Weekly Inspiration

”Spamul nostru cel de toate zilele

Ascult zilnic câteva filme pe Youtube. Aș vrea să citesc și să ascult atât de multe însă timpul are alte dimensiuni acum. Ascult dimineața în timp ce fac alte lucruri – mă scol cu 2-3 ore înainte de a pleca, astfel încât să pot face multe, să ascult, să citesc, să scriu, să fac tot ce e necesar dimineața.

Nu există însă film care să nu fie întrerupt de reclame. Poate că dacă la un film cu Jordan Peterson sau Seth Godin sau Manfred Kets de Vries aș avea promo pentru cineva similar, complementar, aș putea să văd utilitatea. Dar când la câteva minute filmul este întrerupt de promo la furnizori de mâncare, de transport, când logica discursului este întreruptă de prozaicul Glovo sau îndemnul ‘Du-te! departe, dincolo, dracului’ (pentru o aplicație de taxi), atunci mă scoate din sărite spamul. Sigur, nu prea am ce face; voi asculta în continuare, skip ad cât de repede posibil; însă acest tip de spam mă face să nu vreau niciodată produsele sau serviciile care îmi întrerup gândurile.

Când eram elevă, mă duceam des la librărie și căutam cărți noi. Apăreau rar, nu aveam mulți bani. Aveam undă verde de la părinții mei să cumpăr câte cărți doream, aveam acces la banii familiei – însă trebuia să țin cont că din acei bani trebuia să trăim toți o lună. Așa că îmi alegeam cu grijă cărțile. Mereu însă când cumpăram cărți bune trebuia să cumpăr și cărți despre plantarea ciupercilor, partidul comunist sau alte aiureli care nu mă interesau. Era un alt fel de a mă spama.

P.S. Îmi plac reclamele, mă uit la ele pe tv și le caut intenționat pe net. Mă supără însă atunci când ele întrerup un proces de gândire, de învățare.”

Un text scris de Georgeta Dendrino, Interact.

#interacters
#weeklyinspiration
#thoughtoftheweek
#behindthebrand
#enablingchange
#poetry
#colleaguestobeproudof

Posted in Uncategorized