După o criză, de orice natură ar fi ea, nimic nu mai poate fi la fel

Ce este o criză? Un moment de cotitură; un moment dincolo de care lucrurile nu mai merg cum mergeau; este o rupere de ritm după care totul devine diferit.

În 2007, tatăl meu a avut un accident cerebral; fusesem la părinții mei în vizită sâmbătă, totul era în regulă. Am mers și duminică la prânz și am găsit un alt om: tata nu mai vorbea; nu avea vreun alt simptom, dar tăcea și se uita în gol. Viața a fost altfel după aceea…

Astfel de momente există și în organizații. “Accidentul cerebral” poate veni din interiorul sau din exteriorul companiei.

Am trecut, în cei aproape 21 de ani de Interact, atât prin crize venite din interior, cât și prin unele externe. Aș spune că ambele sunt grele. Cele din interior au fost mai surprinzătoare pentru mine și au avut loc mai ales la începuturi. Uneori, nu vedeam ceea ce era chiar în fața ochilor mei. Eram atât de preocupată de clienți, să fac lucrurile să meargă, încât am uitat ce era important: că nu puteam să le fac pe toate de una singură. Am învățat din acele experiențe (sper!).

Au fost și crize determinate de factori externi organizației, cea mai recentă fiind cea din 2009, despre care nici nu știu dacă s-a terminat. Sigur este că lucrurile se întâmplă cu totul altfel, de atunci. Ne-a afectat foarte tare, dar nu pot să spun că m-a surprins. La finalul anului 2007, Interact a organizat un eveniment mare care l-am avut ca invitat pe Michael Porter (profesor de strategie la Harvard). El a spus atunci că s-a declanșat deja o criză în lume, iar ea urmează să ajungă și în România. Nu vedeam atunci ceva concret la noi, dar am ținut minte. Îmi amintesc că am început anul 2009 cu un curs intern de Change Management. Vorbeam atunci, și nu numai, despre necesitatea de a ne repoziționa ca indivizi, de a ne schimba, de a face lucrurile altfel, de a fi mai activi; mi se părea că trebuie să ne comportăm de ca și cum o luam de la capăt cu firma, că trebuia să ieșim mai mult “în piață”, să facem eforturi mult mai mari și să ne așteptăm la mai puține rezultate.

Un articol de: Georgeta Dendrino, Managing Director, Interact

Citește articolul complet aici.

Posted in Uncategorized