Ce învață top managerii într-o călătorie inițiatică?, Cariereonline – octombrie 2017

O echipă formată din manageri de top participă, la finalul lunii august, la prima ediție a programului Journey to Your Inner Self, organizat de compania Interact. Ei vor merge pentru trei zile la Delphi, unde nu vor chestiona oracolul despre viitorul lor, ci vor fi provocați să afle singuri ce pot face pentru a performa în business. Pe parcurs, facilitatorii procesului sunt Georgeta Dendrino şi doi colegi de-ai săi de la Interact.

Abilitatea de a lucra și de a gestiona oameni din diverse culturi, capacitatea de adaptare rapidă la diverse cerințe ale businessului, de a fi în pas cu tendințele impuse de progresul tehnologic și cerințele mereu diferite ale pieței, de a gestiona diverse generații, inclusiv una de oameni foarte tineri care nu au răbdare și pot pleca repede sau se pot răzgândi – toate acestea cer lideri cu diverse calități și personalități. Lideri flexibili, care se pot adapta ușor.

Aceste tendințe la nivel global, dar care există și în România, precum și alte considerente au determinat managementul companiei Interact să gândească un program pentru top manageri, care să îi ajute în noul context de business.

„Am auzit foarte des clienți din resurse umane care spuneau că vor altceva, programe diferite, diferențiatoare. Cu cât oamenii din business au mai multă experiență, cu cât sunt mai sus în organizații, cu atât au fost expuși la mai multe programe de învățare, de dezvoltare. Nu e tocmai ușor să mai poți ține un om din top management într-un curs de două zile în clasă”, spune Georgeta Dendrino, Managing Director Interact.

Astfel, ea împreună cu echipa au planificat un proiect care constă într-o călătorie inițiatică la Delphi. De ce Delphi? Este o metafora, de fapt. Oracolul din Delphi avea scris pe frontispiciu: Cunoaște-te pe tine însuți!

„Vrem să ajutăm la o abordare globală a afacerii, vrem ca oamenii să fie în măsură să înțeleagă toate funcțiunile unui business, chiar și într-un mediu «in vitro» pentru început”, spune Georgeta Dendrino.

Citeste mai departe.

Un articol de: Georgeta Dendrino, Managing Director – Interact

Posted in Uncategorized