Metallica sau cum să rămâi relevant

“Nu știu alți fani cum sunt, dar eu am fost la un concert Metallica abia în 2010, adică la a treia lor prezență live în România. Pot să spun cu mâna pe inimă că a fost unul dintre cele mai bune concerte pe care le-am văzut până acum.

Trupa a avut o prestație electrizantă, plină de vibrație, conexiune cu publicul, un mix antrenant de piese, atât ”crowd pleasers”, cât și piese mai puțin gustate de publicul larg, însă care sunt parte din marca lor. Membrii trupei erau acolo pentru noi, părea că le face plăcere să interacționăm.

Mi-a plăcut și imaginea lor, vestimentația simplă, prezența energică și fără ostentație. Se vedea că erau într-o formă de zile mari și au încheiat în forță, cu ”Seek and destroy”.

M-am gândit deseori la acel concert, mai ales după ce am realizat că făceau asta de 30 de ani. Anul trecut am ratat concertul lor, eram plecată din țară, dar am înțeles de la colegi că a fost din nou un concert la înălțime. Deci iată, fac asta de 40 de ani. Trupa s-a lansat în 1981; sigur, nu au avut succesul acesta de la început. Sigur, nu toate albumele sunt egale ca valoare artistică.

În ultimii ani am văzut însă pe scenă și alte nume mari, din aceeași perioadă cu ei, care m-au dezamăgit printr-o prezență scenică obosită, blazată sau mecanică. Mi se pare remarcabil să fii în top de atâta vreme și să ai în continuare plăcerea a ceea ce faci, să fii, în acele momente care contează, 100% acolo pentru publicul tău.

Nu știu care este rețeta lor, însă cu siguranță putem să învățăm de la ei și să ne găsim propriile metode de reinventare, de redescoperire a surselor de energie, de bucurie.”

Weekly Inspiration scris de Alina Doica.

#enablingchange
#reinventyourself

Posted in Uncategorized