Weekly Inspiration

”Acum câteva săptămâni, când lucrurile aveau încă acea aură de normalitate pe care noi o luam drept permanentă, Simona Halep a participat la un turneu desfășurat în Dubai și a ajuns în finală. După ce a pierdut primul set, a avut o scurtă sesiune de on-court coaching cu antrenorul ei, care i-a făcut un rezumat lucid al greșelilor în abordarea adversarei și i-a dat câteva sfaturi tehnice.

Deși non-verbalul ei părea să arate destul de multă tensiune și o oarecare nemulțumire (cu totul de înțeles), Simona l-a ascultat, a câștigat meciul, iar în conferința de presă ce a urmat i-a mulțumit și a recunoscut public susținerea lui. “M-a ajutat foarte mult la on-court coaching-uri. M-a calmat și mi-a zis ce trebuie să fac mai bine în meci. Am fost nervoasă în anumite momente.

Da, nu am fost pozitivă în dialogurile cu el. Nimic periculos și nimic rău, doar presiunea meciului. Dar m-a ajutat și în timpul game-urilor. M-a susținut mult în aceste momente dificile din finală”.

Poate că astfel de momente sunt destul de comune între sportivii de performanță și antrenorii lor. Mă gândesc însă că aici este o lecție interesantă și pentru noi ceilalți, acum că luptăm pe un teren propriu, cu adversari redutabili – îngrijorare, incertitudine, neliniște, senzația de inutilitate sau alți demoni interiori. Cu atât mai mult dacă suntem în poziția de a conduce echipe și echilibrul celor de care suntem responsabili depinde în mare măsură și de noi și de atitudinea noastră.

Este important să avem o oglindă, așa cum este un coach sau un mentor, de exemplu, cineva care să ne susțină, care să ne spună în mod lucid și dezinteresat unde greșim, dacă e cazul. Această persoană poate să ne ajute să ne gestionăm mai bine pe noi și să găsim resursele pentru a rezista și, de ce nu, pentru a întoarce meciul în favoarea noastră.”

Weekly Inspiration scris de Alina Doica.

#enablingchange
#selfawareness

Posted in Uncategorized