Georgeta Dendrino: Coach pentru antreprenori la Cartier Awards 2018, Learning Network – martie 2018

Din 2006 Cartier a lansat Premiile pentru initiațiva femeilor, ca un angajament față de femeile din întreaga lume cu scopul de a crea un program de transformare pentru femeile antreprenor. Cartier Award aduce riguroziate in evaluarea programului, evaluand business-urile din prisma rezultatelor pe care le genereaza.

Pentru a reflecta angajamentul față de aceste business-uri in formare, cele 18 nominalizari beneficiaza de coaching iar cele 6 finaliste beneficiază de un progam de coaching și mentorat permanent. Acest mentorat este adesea considerat mai important decât premiul în sine. În timp ce programul de coaching este orientat spre furnizarea de instrumente de bază pentru afacerile finalistelor, mentoratul este un program individualizat de sprijin și este adaptat la nevoile fiecărei laureate.

Găsirea unui coach bun pentru persoanele nominalizate și laureate devine, prin urmare, esențială. Pentru a realiza acest lucru, Cartier a pus în aplicare un proces de selecție reciprocă, prin care laureatele își împărtășesc nevoile și mentorii își prezintă biografia și ariile de interes. Potrivirea laureatelor cu coachii se face luând în considerare expertiza, regiunea și industria în care activează. Coachii sunt persoane cu senioritate în business, de la McKinsey & Comp, Cartier sau INSEAD. Anul acesta unul dintre coachii INSEAD este chiar Georgeta Dendrino, antreprenor, consultant si executive coach.

Learning Network: Georgeta, ești executive coach de câțiva ani, deja, ce îți aduce experienta Cartier Women’s Initiative Awards?

Gerogeta Dendrino: Expunere, experiență, cunoștințe, oameni noi în jur, oportunități de a învăța, de a călători.

L.N: Cum a decurs procesul de alegere a perechii coach-coachee? Care au fost criteriile? Ne poti dezvălui identitatea businessului pt care esti coach?

G.D: Insead și Cartier fac perechile. Dupa aceea, coach-ul și antreprenoarea încep să lucreze la planul de afaceri și la prezentarea în fața juriului. Acest proces de coaching durează aproximativ trei luni. Anul trecut am lucrat cu cineva din America de Nord (are un business legat de economisirea apei); anul acesta, lucrez cu o antreprenoare care reprezintă North Africa & Middle East.

 Legat de Cartier, anul trecut am facut coaching cu o antreprenoare din USA care a câștigat premiul cel mare. Am avut emotii foarte mari, am plâns de bucurie cu ea – dar știu că este meritul ei în proporție foarte mare.

Cred că atunci când faci coaching e important să fii pregătit pentru a fi în spate, să înțelegi că nu vei straluci tu, ci cel cu care lucrezi.

 

Citeste mai departe.

Un articol de: Georgeta Dendrino, Managing Director – Interact