A invata limbi straine este si despre a crea momente memorabile

Poate asocierea de cuvinte “curs de limbi straineʺ evoca un cadru serios, cu exercitii de gramatica si multe elemente de vocabular de invatat pe dinafara. Eventual si un profesor exigent, care din cand in cand testeaza competentele lingvistice ale cursantilor, mai ales daca obiectivul principal este unul de business. Poate in imaginea finala a unui astfel de curs se vede o sala de sedinte in tonuri gri, in care cativa participanti scriu completeaza de zor un test grila ce are la final o ‘compunere’. Din fericire, la Interact lucrurile nu stau chiar asa.

In aceasta vara am incheiat un modul de limbi straine pentru afaceri, livrat pentru un client din industria turismului. Modulul a inclus grupe de italiana, franceza, spaniola si germana si am vrut, impreuna cu responsabilii din cadrul departamentului de training, sa marcam momentul final al cursului intr-un mod memorabil. Astfel, trainerii le-au propus participantilor sa pregateasca si sa prezinte un material vizual cu cateva lucruri inedite, mai putin cunoscute despre tara a carei limba au studiat-o pe parcursul anului. Acestia s-au implicat in proiect cu destul de mult entuziasm, iar rezultatul final a aratat ca invatarea unei limbi straine poate fi o activitate relaxanta, amuzanta si creativa.

Toate teoriile mai noi despre invatare subliniaza cat este de important sa existe si implicare emotionala in acest proces, iar daca si componenta vizuala este prezenta, succesul e garantat. A fost un moment special, pentru clienti, pentru public si pentru noi, si as adauga ca, pentru un plus de culoare si savoare multiculturala, nu au lipst nici bunatatile specifice fiecarei tari.

 

Un articol de: Alina Doica, Business Associate, Trainer – Interact