“Emergenetics este o metaforă care funcționează precum creierul”, Manager Express – martie 2017

La invitația companiei Interact, săptămâna trecută, Ferruccio Fiordispini, Master Trainer Emergenetics și Country Representative pentru Italia, a făcut o scurtă vizită în România. Ferruccio are peste 25 de ani experiență în business. A lucrat în management internațional, general management, marketing și HR. Este certificat ca asociat Emergenetics din 2010, iar acum deține titlul de Master Associate al acestei licențe.

Ferruccio Fiordispini, Master Trainer Emergenetics si Country Representative pentru Italia, a facut o scurta vizita în Romania.

Am profitat de prezența sa la București pentru a-i pune câteva întrebări.
Care ar fi propria dvs. definiție a conceptului Emergenetics?

Așa cum spuneam într-o recenzie a cărții având-o ca autoare pe Ph.D Geil Browning, Emergenetics este o metaforă care funcționează precum creierul. Termenul reprezintă contracția a doi termeni: genetică și emergență. Ceea ce înseamnă că fiecare dintre noi avem preferințe de gândire și de comportament dobândite prin moștenire genetică și îmbogățite cu propriile experiențe de viață, în special în perioada de creștere (22- 25 ani).

Ce diferențiază Emergenetics de alte instrumente psihometrice?

Emergenetics nu prevede, de exemplu, performanța, nu o măsoară, nu o anticipează. El arată unde sunt punctele tale tari, ce tendințe ai în gândire și în comportament, adică unde se află zona ta de confort. Iată de ce el poate fi util în motivarea oamenilor din echipa ta, pentru că știi să le dai acele task-uri pe care le fac din plăcere, cu ușurință.

Emergenetics se bazează pe un model științific, medical, mai degrabă decât pe unul psihologic. Permite echipelor să se perceapă ca un întreg. Evidențiază diferențele dintre femei și bărbați. Și, mai ales, demonstrează că oamenii pot trece de la un punct al spectrului de preferințe la altul, în funcție de situație, ceea ce confirmă vocația noastră profund umană.

Citeste articolul.

Un articol de Rodica Nicolae

Posted in Uncategorized