Ai avut vreodată sentimentul că tu și interlocutorul tău veniți de pe planete diferite?, Manager Express – iunie 2016

Imaginează-ți următoarea scenă: tocmai ai cumpărat câteva piese de mobilier de la Ikea. Ai ajuns cu ele acasă. Ce faci mai departe? Cum le montezi? Citești cu atenție instrucțiunile și aranjezi toate piesele în ordinea în care urmează să le folosești? Chemi un prieten să te ajute, nu neapărat pentru că ești atehnic, ci pentru că e mai amuzant să faci asta în doi? Te uiți rapid pe instrucțiuni ca să îți faci o idee generală și apoi te bazezi pe logică pentru a reface piesele acestui puzzle? Sau, odată ajuns acasă, îți dai seama că, de fapt, nu ai nevoie de ele, așa că le vinzi pe e-bay?

Exemplul de mai sus ilustrează doar câteva moduri diferite de abordare a aceluiași subiect. Lucrurile devin chiar mult mai complexe când vine vorba despre interacțiunea umană, cu toată varietatea de situații imaginabile. Ai avut vreodată sentimentul că tu și interlocutorul tău veniți de pe planete diferite? Dacă răspunsul e da, poate te-a preocupat să înțelegi de unde vin aceste diferențe și cum ne influențează ele modul în care luăm decizii, interacționăm, ne exprimăm și procesăm informațiile și evenimentele.


Preocuparea aceasta este strâns legată de dorința profund umană și firească de a ne înțelege: cine suntem? Cine sunt ceilalți? Ce ne face pe noi să fim într-un fel? Dintre instrumentele de dată mai recentă, Emergenetics oferă o explicație care îmbină genetica și științele creierului și cuprinde, într-un model clar și intuitiv, o mare varietate de combinații.

Citeste mai departe.

Un articol de Alina Doica, Trainer, Interact Communication

Posted in Uncategorized