Interact la Conferinta „HR Strategic Business Partner” – Cum aliniem strategia HR la strategia de business?

Pe 26 octombrie 2012 revista AIDA a organizat conferinta intitulata „HR Strategic Business Partner”. In cadrul conferintei au fost dezbatute urmatoarele teme:

– Ce inseamna aceast concept?

– Cine este HR Business Partner?

– Cum isi desfasoara el activitatea?

– De ce este nevoie de HR Business Partner?

Alina Chirvase, Trainer si tutor in cadrul departamentului Interact Communication, Interact a sustinut prezentarea: Cum aliniem strategia HR la strategia de business.

Principalele idei dezvoltate de Alina in cadrul prezentarii au fost: “Noi le spunem clientilor lucruri de bun-simt, dar pe noi ne cred mai mult pentru ca ii si facturam.

Rolul unui HR Business Partner porneste de la un activist credibil care construieste incredere si ofera o perspectiva asupra rolului propriu si a business-ului. El are un punct de vedere pe care il comunica.

HR Business Partner trebuie, de asemenea, sa indeplineasca rolul de strategic positioner in piata in care activeaza si in economia curenta.

Este o idee buna ca firmele sa preia modelele bune de la companii din alte domenii.

HR Business Partner este un change champion care are rol de initiator si de sustinator.

HR Business Partner trebuie sa fie un capability builder: ei trebuie sa fie flexibili, sa ii identifice rapid pe cei cu atitudinea potrivita. Incurajati managerii sa ceara feedback dupa un training!

Este foarte bine sa stim care este rolul nostru profesional si in cadrul organizatiei pentru a stii ceea ce trebuie sa facem.

Un alt element care este foarte important este in ce cultura operam. Pe vremea cand facem cursuri de romana pentru expatriati, foarte des am intalnit atitudinea: tu esti profesoara de romana a managerului, de acum nu mai putem sa vorbim. M-am gandit ca oamenii au o imagine gresita in cadrul companiei.”

Mai multe detalii despre eveniment puteti afla pe www.romanialibera.ro. 

 

Posted in Uncategorized