Oameni care ne inspiră. Anca Georgescu.

Despre tine – cine ești, ce îți place, cum ai ajuns să faci ce faci acum, despre experiența internațională

Mă consider o persoană norocoasă…  am o familie frumoasă și iubitoare, persoane cu adevărat apropiate. Am călătorit mult și am văzut multe; am pus necazurile prin care am mai trecut în lumina bună, am rescris… povestea. Nu prea am simțul melodramei, nu pot să îmi plâng de milă prea mult timp; a fost întotdeauna important pentru mine să mă ridic, să mă scutur de praf și să merg mai departe. Sunt optimistă. Cu timpul, mi-a scăzut toleranța pentru bigotism  și răutate. Cred că trebuie să învățam să ne acceptam ca oameni în diversitate și individualitate. Mă sperie cât de ușor ne găsim pe cineva “de urât”, de disprețuit. Cred că fiecare putem să schimbăm ceva în bine dacă ne deschidem mintea. Dacă nu căutăm peste tot doar argumente pentru ceea ce credem déjà. Faptul că am locuit în mai multe țari, momentan în Olanda, m-a ajutat să devin persoana care sunt azi, mi-a deschis mintea. Nici un loc nu e perfect, dar poți să faci aproape orice loc să fie acasă dacă ai oamenii importanți cu tine. Îmi place să schimb peisajul, să văd locuri noi, să descopăr povești și persoane noi. Sunt foarte multe istorii neașteptate când asculți fără să judeci. 

Un proiect de care ești mândră, o realizare a ta – spune-ne despre ea

Cu adevărat mândră sunt de fiica mea, de omul care este ea. Am avut multe realizări profesionale dar nu cred că e interesant să vorbim despre asta. Sunt mult mai mulțumită de faptul că am ajutat mulți oameni să își găsească drumul sau să învețe ceva nou, să devină lideri mai buni; sunt foarte mândră de realizările oamenilor care au fost în echipele mele și acum conduc cu mult succes alte echipe. Pe unde am fost, am ajutat organizații să își atingă obiectivele. Mi-am păstrat curiozitatea și dorința de a mai învăța ceva, de a încerca ceva nou, de a merge înainte cu vremurile.

Ce disciplină ai, cum arată o zi de-ale tale?

Încerc să îmi încep fiecare zi cu câteva exerciții de yoga și ceai verde. Pe urmă încep ședințele zilei, cele mai multe virtuale, în ultima vreme. Ca să mă relaxez gătesc sau citesc rețete.

Ce faci când ai senzația că ai obosit / că jonglezi cu prea multe?

Mie mai des mi se pare că nu fac destule. Sunt genul de persoană care nu prea are astâmpăr. Mi se pare că viața e prea scurtă ca să stai pe loc, să faci doar un lucru. Sunt atâtea posibilități: călătorii, rețete noi de încercat, discuții de avut, oameni noi de cunoscut, plimbări, cărți de citit, spectacole de văzut, concerte de ascultat… sensuri de înțeles.

Cum iți menții nivelul de energie / entuziasm suficient de bun încât să jonglezi cu tot ce faci?

Am grijă să “îmi încarc bateriile” suficient de des. Asta înseamnă să îmi fac porția de mișcare, să dorm suficient, să nu stau în lumea digitală exagerat de mult; nu (prea) mai fac lucruri de gura lumii… aleg să îmi investesc timpul în oameni și experiențe care îmi fac plăcere. Evit, cât de mult e rezonabil, oamenii de la care simt că nu am ce învăța, care sunt mereu frustrați și văd mereu doar partea goală a paharului. Îmi dau voie să nu am răbdare cu orice și să aleg în ce îmi investesc timpul.

Cine te inspiră pe tine?

Mă inspiră oamenii care încearcă să facă lumea mai bună. Luptătorii pentru idealuri, visătorii care nu renunță. Oamenii care stiu că nu sunt perfecți, acceptă asta, dar sunt mult mai buni decât cei mai mulți . Oamenii care fac bine. Care construiesc ceva care nu e numai pentru ei și ai lor. Mă inspiră cei cu șanse mici să câștige, care au pornit cu handicap și au câștigat cursa, “the underdog”. Și admir talentul combinat cu munca, mănat de pasiunea aproape obsesivă de a fi bun la ceva.

Ce obiceiuri ai care te mențin “fit” mental și fizic?

Citesc, călătoresc, mă mișc cât pot de mult, stau de vorbă cu tot felul de persoane; petrec mult timp cu familia mea. Mă uit la lume cu curiozitate și mirare.

Ce cărți / podcasts ai recomanda?

Sunt și câteva cărți de bucate pe care le-aș recomanda, dar nu asta vrei să auzi de la mine. Flourish – Martin Selligman, Sapiens, Predictably Irrational. Why CEOs fail? 

Ai / ai avut un mentor sau niște mentori de-a lungul timpului? Spune-ne despre el / ea / ei și cu ce te-a(u) ajutat?

Sunt mulți oameni pe care îi admir pentru câte ceva, dar nu am cu adevărat idoli. Oameni de la care am învățat sunt mulți: părinții mei, sora mea, copilul meu, soțul meu, mulți colegi și prieteni.

Ce sfat i-ai da eului tău de peste 20 de ani?

Păstrează-ți simțul umorului. O să ai nevoie de el. Și, nu exagera cu prăjiturile.

Posted in Uncategorized