Oameni care ne inspiră. Gina Cruceru.

Despre tine – cine ești, ce iți place, cum ai ajuns să faci ce faci acum.

Sunt Gina Cruceru, m-am născut în Ardeal și am venit la facultate în București, unde mi-am continuat educația și mi-am început și cariera, inițial în Marketing si Vânzări și apoi am continuat în Resurse Umane. De mică mi-au plăcut arta, frumosul și mai ales să descopăr frumosul din oameni. În același timp, am fost interesată să înțeleg natura umană și să caut sensul lucrurilor, adevărul. Aceasta m-a condus spre Facultatea de Filosofie, unde am învățat să gândesc cu mintea proprie și să caut și mai mult, să descopăr în permanență.
Viața mi-a oferit numeroase provocări care mi-au antrenat optimismul. Și m-a provocat să mă caut și să mă descopăr, iar în acest proces m-am îndrăgostit și mai mult de viață. Apoi, am avut parte de întâlniri esențiale cu oameni care m-au ghidat atât în creșterea personală, cât și profesională.
În ceea ce privește decizia de carieră, în timpul facultății, am aplicat la un Internship într-o companie multinațională și recunosc că, la momentul respectiv, nu știam prea bine ce înseamnă HR, intuiția a fost cea care m-a ghidat, ca de multe ori în viață. Așa a început călătoria în Resurse Umane și mai târziu am conștientizat că, de fapt, este parte din misiunea mea personală.

Un proiect de care ești mândra, o realizare a ta – spune-ne despre ea

Vă povestesc despre o realizare colectivă, a echipei și care îmi este foarte drag: Împreună Creștem Oameni, este platforma-misiune prin care ne-am dorit să pornim într-o călătorie de transformare individuală pentru a ajunge la un leadership autentic și conștient, catalizându-ne energia pentru creșterea comunității noastre. Cred că totul pleacă de la leadership, deci și schimbarea. Inspirat din educația parentală, consider că leadershipul exercitat cu grijă și respect este ingredientul esențial pentru a construi o comunitate sustenabilă. Acest lucru se poate face în orice industrie sau domeniu de activitate, la orice nivel, din orice rol, indiferent de gen, cu o singură condiție: să fie autentic. Se spune că atunci când îi creștem pe ceilalți, creștem noi înșine. Acesta este motivul pentru care am lansat în comunitatea Rompetrol provocarea să creștem împreună oamenii care vor deveni liderii și profesioniștii de mâine din Energie. Oameni care, la rândul lor, să devină modele pentru generațiile următoare. Am ales să punem oamenii în lumină. Lumina reflectoarelor trebuie să îi cuprindă pe toți, fiecare strălucind grație abilităților și aptitudinilor, pe care le pun în valoare tocmai prin conlucrare, interese și obiective comune. Și cu aceste valori si credințe am acționat și în rolul meu de zi cu zi, conștientizând că e nevoie să îmi transform eu in primul rând gândurile, emoțiile și acțiunile, a.î. să îmi cresc nivelul de energie, calitatea gândurilor și emoțiilor, să fiu conștientă de impactul acțiunilor personale, pentru ca mai apoi să pot deveni un lider mai elevat și să pot contribui concret în organizația în care activez, să fiu un actor activ al schimbării reale.

Ce disciplina ai, cum arata o zi a ta?

Zilele mele sunt aglomerate și îmi place să mă implic în multe activități, dar reușesc să dedic timp și pentru mine și cei dragi, pentru a-mi asigura nivelul de energie, precum și echilibrul interior. În rutina zilnică, am grijă la somn, dieta mea este pe bază de plante, fac yoga și meditație, citesc și scriu aproape zilnic.
Trăiesc zilnic cu o conștiință a timpului și un simț al urgenței și în economia mai mare a vieții, vreau să fac cât mai multe lucruri bune și frumoase, să îmi onorez astfel darul vieții și bineînțeles să ating și măiestria profesională.

Ce faci când ai senzația ca ai obosit/ ca jonglezi cu prea multe?

De când mă știu, am avut energie ridicată și acest lucru m-a ajutat să ating multe obiective. Mă încarc din reușite și mai ales atunci când am reușit să ajut pe cineva, acest lucru mă motivează să mă implic și mai mult. Bineînțeles că sunt zile în care mă simt obosită fizic, psihic, emoțional și în funcție de tipul oboselii, aplic soluția: somn, citit, yoga, mare, soare, coaching, conversații esențiale cu oameni centrați care mă inspiră, precum și contribuție în comunitate. Iar în ceea ce privește echipa, regândim prioritățile, realocam resurse, implicăm resurse suplimentare ș.a.m.d., a.î. să dăm ocazie și altor membri să crească în acest proces, să nu ne epuizăm și bineînțeles să atingem rezultatele scontate.

Cum iți menții nivelul de energie / entuziasm suficient de bun încât sa jonglezi cu tot ce faci?

Pe lângă cele de mai sus, pot spune că optimismul mă ajută enorm și a fost ingredientul esențial pentru soluție în multe situații de criză. Sunt conștientă că energia personală este lucrul cel mai important pe care-l avem și pe măsură ce trec anii și-mi conștientizez misiunea, depun eforturi să-mi canalizez energia acolo unde-mi doresc manifestări. Acest curatoriat al energiei personale, împreună cu emoțiile înalte pe care le cultiv, îmi dau încredere și entuziasm pentru ce urmează.

Cine te inspira pe tine?

Viața, natura, marii artiști, oameni dragi sau necunoscuții cu povești de viață inspiraționale, care-mi reamintesc de esența mea, pe care îi simt autentici și că-și onorează viața. Mă inspiră oamenii care conștientizează că suntem liderii pe care îi așteptăm și devin creatorii propriei vieți, sprijinindu-i pe ceilalți și activând pentru binele comun. E ceva extraordinar de frumos în oamenii care reușesc să se ridice dincolo de interesul individual și-și dedică energia în direcția creșterii umanității.

Ce cărți / podcasts ai recomanda?

A New Earth, Eckart Tolle, pe care o recitesc și redescopăr aspecte noi, de fiecare dată. Este o lucrare care mă ajuta în procesul de conștientizare și dezvoltare personală, mă inspir din ea pe drumul propriei misiuni din viața aceasta. La fel si The Power of Now, aparținând aceluiași autor, care include numeroase exerciții concrete de prezență și nu-i așa că noi toți ne dorim să fim mai prezenți în viața noastră și mai atenți la ceilalți?:)
Citesc paginile de autor ale mai multor lideri, educatori, scriitori, coachi internaționali: Simon Sinek, Gabor Mate, Eric-Emmanuel Schmitt, Esther Perel, Joe Dispenza, Tony Robbins, Robin Sharma, Robert Greene și ascult mai multe podcasturi în aria de expertiză, precum și cursuri online; acum de exemplu, utilizez platforma online LinkedIn Learning, care are un conținut contemporan și valoros.

Ai / ai avut un mentor sau niște mentori de-a lungul timpului? Spune-ne despre el / ea / ei si cu ce te-a(u) ajutat?

Acum când scriu, realizez ca primul meu mentor a fost bunica, care mi-a activat plăcerea de a citi. Ulterior, din fericire, am avut parte de mentori încă din școala generală, care m-au ajutat și ghidat. Împreună cu profesoara de istorie am câștigat prima olimpiadă școlară, în clasa a VII-a, apoi diriginta mea din liceu și un domn profesor de Limba și literatura română, care nu preda la clasa noastră, dar care „m-a luat sub aripa sa” și m-a ajutat să mă pregătesc pentru olimpiadele școlare, mi-au rămas în inimă. Ulterior, au existat liderii care au crezut în mine și au investit în creșterea și dezvoltarea mea, cărora le sunt recunoscătoare pentru profesionistul pe care l-au format.
Mentoratul nu este un proces simplu, dat fiind nivelul ridicat de responsabilitate și dedicare, însă, în anumite instanțe, realizările pot fi esențiale și transformaționale de ambele părți – în astfel de instanțe putem face salturi cuantice în creșterea personală. De aceea, contribui și eu la rândul meu la creșterea altor oameni și mă implic în numeroase proiecte din zona educației; aici simt că pot da frumos mai departe din toată energia primită de la oamenii care au crezut în mine.

Ce sfat i-ai da eului tău de acum 10 / 20 de ani?

Să fie mai atentă la ceilalți și să conștientizeze că cei dragi, momentele frumoase, precum și cele grele, sunt trecătoare și deci fiecare zi alături de cei dragi este cel mai prețios dar. Că pe termen lung, empatia, blândețea și bunătatea vor da roade neașteptate.

Ce nu te-am întrebat și ti-ar plăcea să împărtășești cu noi?

Mulțumesc pentru ocazia de a ne cunoaște mai bine, vă felicit pentru inițiativa de a ne provoca să ne uitam în noi înșine încă o dată și mă bucur să fiu alături de comunitatea Interact pe această cale.

Posted in Uncategorized