Oameni care ne inspiră. Nineta Ceauș.

  1. Despre tine – cine ești, ce iți place, cum ai ajuns să faci ce faci acum?

Sunt Noni și mereu m-am identificat cu acest nume, scurt și ușor de reținut.
Mi-am dorit de când mă știu să fac training, să creez programe, să le livrez, să „antrenez” alți traineri și să fiu omul din umbră al unor programe de success.
Uneori m-am îmbătat și cu roluri de „one man show”, de MC la evenimente corporate și nu pot să spun că nu mi-a plăcut și această ipostază.

Am ajuns să fac training dintr-o întâmplare, fiind participant la un curs organizat de un ONG – „Tineri pentru tineri”, undeva acum mai mult de 25 de ani!!!
O adevărată revelație, cu atât mai mult cu cât eu veneam după un Liceu pedagogic și studentă fiind la Facultatea de Psihologie și pedagogie. O experiență care mi-a pus o meserie în mână și o perspectivă care mi-a marcat viața.

De la training de ONG, saltul la corporate a fost unul natural, iar CODECS, organizația alături de care am fost mai mult de 7 ani, și-a pus amprenta pe dezvoltarea mea în zona de management și consultanță în resurse umane.

După consultanță am schimbat industria lucrând în telco pentru alți 10 ani. Acum experimentez o zonă total nouă mie, dar care îmi place în fiecare zi mai mult: industria media.

  1. Un proiect de care ești mândră, o realizare a ta – spune-ne despre ea

Îmi amintesc cu plăcere rebrandingul Telekom (2015) și faptul că am coordonat o echipă de 80 de ambasadori interni care au reușit în 3 luni să facă onboardingul pentru mai mult de 5000 de angajați la vremea aceea. Un efort de coordonare, management și engagement al oamenilor pur și simplu fe-no-me-nal!!!

  1. Care sunt temele majore ale acestei perioade, în lumea de business, din punctul tău de vedere?

Cred că lumea de business a intrat într-o cu totul altă etapă; pandemia, lucrul remote, faptul că viață privată contează astăzi cu mult mai mult în economia vieții, în general, apariția și dezvoltarea AI, toate acestea vor determina schimbarea unor modele de lucru.
Oricine va reuși să găsească soluții pentru a folosi în interesul propriului business cele de mai sus, se va număra printre câștigători.

  1. Care sunt provocările tale din ultima vreme, din punct de vedere leadership / profesional?

Să găsesc noi metode prin care experiența acumulată în toți acești ani de când profesez în zona, general numită, resurse umane, să producă rezultate tangibile și perspective noi.

  1. Ce faci când ai senzația că ai obosit/ că jonglezi cu prea multe?

Am găsit remediul acesta de a face sport, de a ieși la o plimbare lungă. Aerul curat pentru mine e plin de idei și energie.

  1. Cum iți menții nivelul de energie / entuziasm suficient de sus încât să îi inspiri și pe alții?

Că să îi poți inspira pe alții, trebuie să fii tu bine cu tine. Și este valabil atât în plan personal, familie, business, prieteni etc.

  1. Cine te inspiră pe tine?

Oamenii care nu renunță să se schimbe și să schimbe ceea nu funcționează în jurul lor.

  1. Ce obiceiuri ai care te mențin fit mental și fizic?

Am ales să “investesc” timp în mine, să am cel puțin 2-3 ore pe săptămână doar ale mele. Fie că ele se numesc Pilates sau masaj sau o cafea bună într-un loc care mă inspiră.

  1. Ce cărți / podcasts ai recomanda?

De obicei urmăresc podcasturile comerciale, pentru că mi se par extrem de aproape de lumea pe care o trăim. Am încetat de ceva timp să mă duc în zona de ficțiune, reverie și de „lume ideală” pentru că mă întorceam de acolo cu un gust al „realitatea nu va putea fi niciodată în felul acela”. Și nu mă făcea să mă simt bine!
Prefer să mă bazez pe creativitatea mea de a face realitatea atât de bună pe cât o putem noi face.

  1. Ai / ai avut un mentor sau niște mentori de-a lungul timpului? Spune-ne despre el / ea și cu ce te-a ajutat.

Primul meu mentor a fost un om extraordinar pe care l-am întâlnit în CODECS, Marian Stas și care mi-a spus la un moment dat că e o decizie importantă dacă, la 26 de ani, cu banii pe care îi aveam strânși, îmi voi cumpără o mașină sau voi începe să studiez pentru un MBA; și cred că această decizie și-a pus amprenta pe deciziile mele ulterioare. Da, am urmat MBA-ul Mașina a venit după aceea, când am început să monetizez ceea ce am învățat.

  1. Ce sfat i-ai da eului tău de acum 10 / 20 de ani?

    Viața e frumoasă! Trăiește-o!

  2. Ce nu te-am întrebat și ți-ar plăcea să împărtășești cu noi?

    Că mi-a făcut placere să mă gândesc la mine prin intermediul acestor întrebări și că vă mulțumesc pentru această oportunitate!
Posted in Uncategorized