Mihnea Buzatu – Interviu

Spune-ne despre tine, cine ești, ce faci?

Bună, sunt Mihnea și consider că după 15 ani de căutări am găsit job-ul în care simt că nu am muncit o zi deși poate au fost zile în care am ”trudit” mai mult de 12 ore. Au fost 15 ani frumoși de căutări, de dezvoltare continuă și reinventare. Primii 10 ani din carieră i-am petrecut într-o corporație din industria asigurărilor de sănătate, în zona de operațiuni. Acum 5 ani am renunțat la confortul unui birou convențional și mi-am mutat activitatea în zona de teambuilding și training.

Ce te caracterizează?

Anduranța , predictibilitatea, Optimismul și buna dispoziție ( cel puțin așa umblă vorba în sat).
Menționez anduranța sub forma de efort susținut pe termen lung, iar predictibilitatea în sensul în care oamenii din jurul meu au calibrate corect așteptările față de mine. De asemenea, reușesc chiar și în momentele grele să găsesc un dram de voie bună și ceva pozitiv în ceea ce se întâmplă.

Ce preocupări ai?

Mă preocupă oamenii, în diverse forme, culori, momente și stări de spirit. Când spun oameni, mă refer la evoluția și dezvoltarea lor prin provocările aduse de experimentarea în afara zonei de confort, de la training clasic până la activități de adventure.
Mă pasionează muzica, atât din postura de ascultător, cât și din cea de interpret.
Îmi place să îmi petrec timpul liber experimentând senzații și locuri noi, de la sporturi extreme până la piese noi de teatru. Aceste experiențe mă inspiră și mă încarcă cu multă energie pozitivă.

Am observat că ai o atitudine optimistă, ce faci ca să o menții?

Consider că optimismul este atât natural, cât și o alegere, uneori. Nu sunt o persoană optimistă, ci, mai degrabă, o persoană pragmatic optimistă (nu știu dacă există acest termen oficial), de multe ori aleg să am o atitudine pozitivă, fără a ignora riscurile sau părțile mai puțin pozitive din viața mea. Riscurile sau problemele nu dispar prin a fi optimist, însă cred că pot fi rezolvate mai ușor.
Îmi păstrez optimismul rămânând conectat cu colegi și prieteni, setându-mi target-uri pentru viitor și având un echilibru în task-urile de zi cu zi și timp de deconectare.

De ce training și business development?

Mantra vieții mele este despre a evolua, despre a crește puțin (sau mai mult, depinde de zile) în fiecare zi. Drept urmare, Training și Business Development mi s-a părut cea mai naturală alegere cu putință. Pentru mine este foarte satisfăcător sentimentul de a facilita dezvoltarea altor persoane sau business-uri. Îmi place să cred că prin training și business development las o ”amprentă” în urma mea, acest aspect fiind foarte important pentru mine în relația cu munca pe care o fac.

Ce sfat ai da unui om cu 15 ani mai mare decât tine? dar unuia mai mic cu 15 ani?

Sincer îmi e greu să sfătuiesc un om cu 15 ani mai mare decât mine, mai ales că nu există stereotipuri pentru oameni la 48 de ani de care să mă pot lega. Probabil l-aș sfătui să își facă timp să împărtășească cât mai mult din experiențele si know-how-ul lui/ei cu cei care sunt interesați, si să se bucure de realizările de până atunci.
E o listă lungă de sfaturi pe care le-aș da unei persone de 18 ani, nu știu în ce măsură m-ar asculta însă. Pentru cei mai mulți dintre noi este vârsta la care avem senzația că știm despre ce e viața și că nu avem nevoie de nimeni și nimic să realizăm ceea ce ne-am propus. Cred că cel mai relevant sfat din această listă lungă este să se bucure atât de realizări, cât și de eșecuri, și să își ia timp să analizeze și să tragă niște concluzii după fiecare. Și nu în ultimul rând, să nu se arunce cu capul înainte, nu tot ce zboară se mănâncă.

Posted in Uncategorized