Ai grijă de cei din jurul tău

”Am avut, ca mai toata lumea, momente bune și momente grele, în istoria firmei. Am avut însă parte de câțiva oameni care m-au susținut. Așa este o persoană care ne-a fost client, prieten, care a fost de multe ori alături de mine când eram nesigură. Acest om m-a ajutat financiar într-o situație dificilă; a fost disponibil de fiecare dată când îi spuneam că am nevoie să vorbim. Nu a fost un mentor declarat, eu așa l-am considerat mereu. Uneori mă asculta, alteori mă provoca, nu era de acord cu unele afirmații de-ale mele, eu mă frustram, apoi înțelegeam că o făcea ca să îmi dea alte perspective, că mă ajuta să devin un om mai bun.

Ne știm de douăzeci de ani. Orice s-ar întâmpla, știu că nivelul meu de apreciere și respect față de acest om va fi mereu la cote înalte, că niciodată nu voi uita cine a fost lângă mine, cine mi-a dat din timpul său când aveam senzația că nu mai știu încotro, când mă simțeam oarecum singură pe lume.

Astfel de oameni nu sunt însă pe toate drumurile. Nu îi întâlnim în fiecare zi. Unii sunt, poate, pe lângă noi, din diverse interese, alții sunt acolo conjunctural. Călătoria noastră împreună este precum călătoria cu trenul: unii au bilet până la prima stație, alții până la a treia, alții sunt acolo pe termen lung. Sigur, sunt și situații în care ești aruncat din tren, dar acelea sunt de o altă factură, mai joasă, nu mă voi opri asupra lor.

Poate că apreciem oamenii doar cu trecerea timpului, poate că anii ne arată cine ne e susținător, cine e detractor, cine se dezbară de noi ca de șosete folosite o dată. Poate că învățam doar când experimentăm pe propria piele, iar textele sunt doar maculatură pentru mulți.

Cred însă că dacă nu învățăm să apreciem pe cei care ne-au fost alături dezinteresat, la greu, ne punem o pată întunecată pe propria karma. Ceilalți vor supraviețui fără noi, dar noi cum ne uităm oare în oglindă?”

Weekly Inspiration scris de Georgeta Dendrino.

#enablingchange
#friendship