Weekly Inspiration

”Unul dintre evenimentele majore ale acestei luni este anunțarea rezultatelor alegerilor în Statele Unite. M-a bucurat schimbarea, sper că va aduce un suflu nou la nivel internațional, pe mai multe planuri.

Un aspect care m-a uimit însă a fost să aflu vârsta noului președinte: 78 de ani! M-a uimit să văd energia, vitalitatea cu care acest om se manifestă. Am mai văzut același nivel de energie și entuziasm la unul dintre profesorii mei, de la Insead: are aceeași vârstă cu a președintelui nou ales al SUA și lucrează, în această perioadă, la 4 cărți noi, a predat o alta deja și îi va apărea în ianuarie, ține cursuri, face executive coaching, este consultant pentru firme mari, guvernele unor state. M-a sunat acum două saptamani și părea mai plin de viață decât mulți oameni tineri (a se înțelege prin ‘oameni tineri’ orice persoană până în 78 de ani) pe care îi cunosc.

Ce face oare ca acești oameni să fie așa? De unde putem să ne luăm și noi energia? Aș enumera câteva aspecte:

Să ne concentrăm pe ceea ce este cu adevărat important: dacă azi e singura noastră zi, ce am pune în ea? Cine ar avea loc? Ce culori ar căpăta? În ce note ar suna? Cum am crea acesă zi, cu diverse culori, ca pe o operă de artă, ca pe cel mai frumos vitraliu al lumii?

Să ne înconjurăm de acei oameni care contează, să le facem loc în viața noastră.

Să ne alegem jobul care să ne facă să ne fie ușor să ne trezim dimineața.

Să ne luăm mai puțin în serios, așa, din când în când: toată lumea lucrează, toată lumea e stresată, ocupată, toți am avut pojar când eram mici. Vorba aceea românească: ‘get over it’!

Să fim mai concentrați și pe ceilalți, nu doar pe noi înșine; să punem întrebări celorlalți, să ne pese cu adevărat, să le demonstrăm că ne pasă.

Să avem activități diverse: un job este foarte important în viața noastră; dincolo de el însă, mai sînt și pasiuni, sport, prieteni, iubiți, familia, muzica, mâncarea preferată, cărțile, mașina, călătoriile (când sînt posibile), micile bucurii ale vieții.

Vă propun să facem un audit al zilei noastre. Pe o scală de la 1 la 10, ce notă v-ați da? Cât de plină este ziua cu activități, stări din cele de mai sus? Ce ai vrea să fie altfel? Ce poți face de azi diferit, ca să ai mai multă energie? Nu de alta, dar entuziasmul atrage oameni cu idei, energie, creativitate, oportunități. Cuvântul ‘entuziasm’ vine din limba greacă, unde însemnă ‘de inspirație divină’. Acum, desigur, alegerea e la fiecare dintre noi.”

Weekly Inspiration scris de Georgeta Dendrino.

#lifeaudit
#enablingchange

Posted in Uncategorized