Noul limbaj de lemn

”Iată câteva cuvinte, expresii, care cred că au ajuns în categoria noului limbaj de lemn.

”Autentic” – se folosește des cu privire la lider, ca un fel de titlu de noblețe, ca un calificativ, sau ceva la care aspiră lumea.

”Îmi asum” – nu se știe ce; am auzit la TV pe cineva care spunea că el nu respectă semnificația steagului roșu arborat de salvamar, la mare; că el își asumă… Oare ce își asumă?

”Omuleții” – ei sînt angajații, colegii noștri.

”Somatizăm” – că ne doare spatele, piciorul, capul, cotul, gâtul, totul devine o somatizare.

”Trebuie să ne arătăm vulnerabilitatea” – de când a dezbătut Brene Brown conceptul de vulnerabilitate, acesta a devenit parte din vocabularul de lemn al managementului.

”Îmi iau concediu” – de la cine? De la tine însuți?

”Am operat-o pe mama” – aici chiar că nu strică să folosim diateza pasivă, nu cred că o operăm singuri pe mama.

”Spor” – este o urare mai nouă (cel puțin eu am auzit-o mult de câteva luni încoace); probabil prescurtarea de la ”spor la treabă” dar e prea greu să mai spunem toată expresia.

”#grateful” – asta e importată, însușită, folosită cam mult pentru gustul meu. Nu mai apreciem ce avem, pe oamenii din jur, sîntem grateful acum.

”Gândește pozitiv!” – un îndemn forțat, de multe ori, de la oameni care nu încearcă să înțeleagă prin ce treci, nu ascultă, dar se pricep la a importa un concept și a-l adăuga în viața lor sau a altora așa cum am adăuga un tiv de dantelă unei fuste din catifea groasă (ca nuca în perete).

Ce ați adăuga aici?”

Weekly Inspiration scris de Georgeta Dendrino.

#interacters
#enablingchange

Posted in Uncategorized