„Nu judec viața în termeni de viață personală și viață profesională”

Când ați început să susțineți antreprenoriatul feminin? De ce?

„D’aussi loin que je m’en souvienne”, aș spune. Sau, cu alte cuvinte, de când îmi aduc aminte. Am făcut-o fie cumpărând produse făcute de antreprenoare din România, fie participând la proiecte de susținere a lor.
Nu sunt o feministă, nu am fost niciodată. Cred că fiecare avem rolul nostru și e bine să ne respectăm. Trăim însă într-o societate tradiționalistă în care femeile însele au anumite agresivități între ele. Am remarcat, însă, aceste agresivități și între femei din alte țări. Aș zice că e vorba de o repoziționare a noastră, de un proces de căpătare a încrederii în sine, de afirmare. Nu cred că suntem egali, cred că e vorba de competență, de asumare a riscurilor, de curaj, astfel încât dacă o femeie e mai bună într-o anumită situație, atunci ea merită să fie recompensată. Dacă însă un bărbat e mai bun în același context, atunci el merită recompensa.
Vreau să cred că și eu contribui la susținerea antreprenoriatului feminin prin ceea ce spun în proiectele de coaching, mentoring, dar și prin ceea ce fac în fiecare zi. Eu sunt dintre acele persoane care mai întâi fac lucruri și apoi vorbesc despre ele; mă derutează cei care vorbesc și nu aplică sau care spun despre ei lucruri neadevărate.

Care este rolul dvs. de coach în programul de antreprenoriat susținut de Cartier?

Am început să colaborez cu Cartier în ianuarie 2017. Tocmai terminasem masterul de coaching și consultanță la Insead. (Insead este partener Cartier în proiectul Cartier Women’s Initiative Awards și propune câte un coach pentru fiecare dintre cele 18 finaliste ale proiectului.)
Anul trecut am făcut coaching cu una dintre finalistele din SUA (care a luat și premiul cel mare). Anul acesta, din 2.800 de candidate, 18 sunt în finală. Eu fac coaching cu o concurentă din Liban.

Ce faceți efectiv cu persoana căreia îi sunteți mentor?

În primul rând, eu o ajut să își scrie planul de afaceri conform standardelor impuse de Cartier, Insead și juriul format din investitori. Planul de afaceri trebuie să demonstreze că acel proiect satisface criteriile următoare: creativitate, sustenabilitate financiară, impact social. În al doilea rând, rolul meu este de a ajuta antreprenoarea să își conceapă o prezentare, un „elevator pitch” și să susțină prezentarea în fața potențialilor investitori.

 

Un articol de Georgeta Dendrino, Managing Director, Interact

Citește articolul complet aici.

Posted in Uncategorized