Hello, como estas? Was is das? Un gelato? Voulez vous?


We help you do business in different languages

“The joy of knowing a foreign language is inexpressible. I find it really difficult to express such joy in my mother tongue.” (Munia Khan)

Ce înseamnă un curs de limbi străine la Interact?

”Ceea ce apreciez la un trainer Interact este că poate fi considerat un partener în business în urma adaptării lui la domeniul în care eu îmi desfășor activitatea” – este ceea ce auzim de cele mai multe ori din partea clienților noștri.

Într-o grupă nevoile de învățare sunt diverse, așa că metoda Interact le atinge pe toate în diverse momente ale lecției. 

Astfel, întotdeauna există o parte introductiva cu obiectivele sesunii și o activitate de încălzire ce urmează principiul ‘short and sweet’. Ne propunem în această fază implicarea participanților și deconectarea lor de mediul normal de lucru.

În mare, agenda cursului urmează o structură de business, cu teme de interes general, cum ar fi ședințele sau comunicarea pe e-mail, dar conținutul fiecărei lecții este adaptat industriei și nivelului particpanților.

De exemplu, aceeași competență lingvistică – exprimarea unui punct de vedere într-o manieră politicoasă – poate fi introdusă prin resurse diverse: un podcast, un articol sau o imagine sugestivă.

Partea practică acoperă 70% dintr-o sesiune și include jocuri de rol, discuții facilitate, prezentări sau mici proiecte. […]

– citește continuarea –

Cum arată cursurile Interact?

Un studiu de caz despre un proiect livrat unui client din industria turismului, dezvăluie câteva dintre metodele de învățare dar și aplicabilitatea unui curs Interact.

A învăța limbi străine este și despre a crea momente memorabile.

”Poate asocierea de cuvinte “curs de limbi straineʺ evocă un cadru serios, cu exerciții de gramatică și multe elemente de vocabular de învățat pe dinafară.

Eventual și un profesor exigent, care din când în când testează competențele lingvistice ale cursantilor, mai ales dacă obiectivul principal este unul de business.

Poate în imaginea finală a unui astfel de curs se vede o sală de ședințe în tonuri gri, în care câțiva participanți completează de zor un test grilă ce are la final o ‘compunere’. Din fericire, la Interact lucrurile nu stau chiar așa. […]”

– citește restul studiului –


 

Ce înseamnă să fii trainer la Communication?  

Aura Frîncu – trainer Interact limba franceză:

Cred că a fi trainer la Communication rezumă 2 roluri:

Cel de profesor în care clarific mecanismele limbii si explic structuri şi cel de creator de experienţe şi facilitator în procesul de învăţare. Totul e un fel de dans al încrederii reciproce între trainer şi cel care învaţă.

Simona Noapteș – trainer Interact limba franceză:

Să fii trainer înseamnă să iubești să comunici cu oameni, cu domeniile lor și cu mediile culturale din care ei provin. Să fii trainer înseamnă să fii flexibil şi mereu pregătit pentru un imprevizibil personal al fiecărui client. […]

Cum te pregătești pentru un curs în așa fel încât să te asiguri că este

adaptat clientului? 

Aura Frîncu – trainer Interact limba franceză:

Pregătirea cursurilor este un fel de «neverending story» pentru un trainer. De fiecare dată trebuie să te adaptezi oamenilor din fața ta folosind: articole de presă, filmulețe de pe internet, conferințe TED, interviuri, toate din domeniul de activitate al clienților mei și din domenii conexe.

Oana Măcroiu – trainer Interact limba engleză / spaniolă:

În primul rând mă asigur că am înțeles ceea ce el dorește. Apoi încerc să găsesc cele mai bune resurse din care să pot selecta informația care să îi ofere valoare clientului.

Ce-ți place cel mai mult la un curs?

Cristina Câtu – trainer Interact limba engleză / română

Îmi plac sesiunile în care cursanții participă activ, iși dau unii altora feedback, expun ipoteze și fac schimb de idei și cunoștințe.

Aura Frîncu – trainer Interact limba franceză
La nivel micro, îmi place când se întâmplă momente de «aha», când văd că oamenii pleacă de la cursul meu cu un tonus mai bun, cu o idee interesantă sau măcar cu zâmbetul pe buze. […]

Ce este greu?

Cristina Câtu – trainer Interact limba engleză / română:

Provocarea cea mai mare este îmbunătățirea fluenței. Aceasta necesită timp și implicare.

Simona Noapteș – trainer Interact limba franceză:

Ce este cel mai frumos este și cel mai greu – adaptarea continuă a cursurilor, adaptarea la ritmul și la nevoile fiecărui client este mereu o provocare.

Oana Măcroiu – trainer Interact limba engleză / spaniolă

O provocare este să îți menții nivelul de energie pe întreaga perioadă a zilei atunci când ai cursuri de dimineața până seara.

Căutarea de materiale și pregătirea lecțiilor necesită destul de mult timp mai ales atunci când oamenii cu care lucrez vin din domenii cât mai variate și au așteptări și nevoi diferite.

– citește restul interviului –

Testimonial – Cum arată un curs din perspectiva

clientului?

”De mult voiam să parcurg un curs de engleză, dar din lipsă de timp și comoditate am tot amânat decizia. Odată ce am început abia atunci mi-am dat seama ce am pierdut. Învățând o limbă străină bine se deschid noi oportunități și te poți integra foarte ușor într-un colectiv multinațional.

Colega de la Interact – Oana – m-a ajutat foarte mult, căutând mai tot timpul cea mai bună metodă de asimilare a cunoștințelor. Profesionalismul și seriozitatea nu ne lăsau loc de “eschivări” așa că încetul cu încetul, cu ajutorul Oanei am început să-mi consolidez cunoștințele.

Materialele puse la dispoziție, modul de prezentare a cursului, calmul și profesionalismul trainerilor au fost caracteristice Interact.”

Resurse

hello, hallo sau hola?

Expresii franțuzești devenite deja uzuale, însă nefolosite de nativi:

http://www.monsieurvintage.com/a-la-une/2017/09/ces-expressions-francaises-appreciees-des-etrangers-28269

Cât de bine stăpânești pronunția în limba engleză?

https://jakubmarian.com/english-words-most-commonly-mispronounced-by-foreigners/

Accentul franțuzesc a fost votat ca fiind cel mai sexy din lume, din nou:

http://www.lefigaro.fr/langue-francaise/actu-des-mots/2017/08/01/37002-20170801ARTFIG00114-l-accent-francais-reelu-le-plus-sexy-du-monde.php

Într-un final, indiferent dacă ai fost printre cursanții Interact sau urmează să fii, te invităm în grupul de Facebook dedicat limbilor străine:

Interact Languages Corner!


Vei putea găsi acolo informații utile, resurse și, uneori, fun facts.


Enjoy!