Ce inseamna un curs de limbi straine Interact?

Pentru a intelege ce curs de limbi straine ti se potriveste, este important sa-ti definesti obiectivele personale, iar acest lucru nu este intotdeauna atat de evident pe cat pare. In general, avem clienti care doresc sa-si imbunatateasca nivelul conversational, sa-si sistematizeze notiunile de gramatica sau sa-si extinda vocabularul de business, dar nevoia din spate poate fi diferita – prezentari catre clienti sau parteneri? Un nivel de incredere in sine mai scazut? Calatorii de afaceri? Limba oficiala a companiei? O promovare? Acestea sunt informatii relevante pentru adaptarea cursului.

Intr-o grupa nevoile de invatare sunt diverse, asa ca metoda Interact le atinge pe toate in diverse momente ale lectiei. Astfel, intotdeauna exista o parte introductiva cu obiectivele sesunii si o activitate de incalzire ce urmeaza principiul ‘short and sweet’. Ne propunem in aceasta faza implicarea participantilor si deconectarea lor de mediul normal de lucru. In mare, agenda cursului urmeaza o structura de business, cu teme de interes general, cum ar fi sedintele sau comunicarea pe e-mail, dar continutul fiecarei lectii este adaptat industriei si nivelului particpantilor. De exemplu, aceeasi competenta lingvistica – exprimarea unui punct de vedere intr-o maniera politicoasa – poate fi introdusa prin resurse diverse: un podcast, un articol sau o imagine sugestiva. Partea practica acopera 70% dintr-o sesiune si include jocuri de rol, discutii facilitate, prezentari sau mici proiecte.

De-a lungul timpului am constatat ca, cel putin in acest spatiu cultural, metoda comunicativa ce imbina accentul pe conversatie cu o structura foarte clara a cursului, pornind de la un manual bine ancorat in realitatile de business, pare sa functioneze cel ma bine. In cazul nostru, am ales sa dezvoltam cate un set de manuale proprii pentru fiecare limba si nivel, pe baza experientei noastre de 20 de ani si integrand continutul cel mai relevant pentru clientii nostri. Aceasta strategie insa nu exclude nicidecum originalitatea si creativitatea, pentru ca fiecare trainer imprima stilul sau in designul si livrarea sesiunilor.

 

Un articol de: Alina Doica, Business Associate, Trainer – Interact

Posted in Uncategorized