A Virtual Meeting of the Minds©

Interact propune o solutie noua care ajuta echipele virtuale si internationale sa colaboreze mai eficient pentru atingerea rezultatelor. Solutia a venit ca raspuns la provocarile cu care se confrunta companiile atunci cand au proiecte complexe, in care sunt implicati membri din mai mult tari, din functiuni diferite si cu posibilitati limitate de a se intalni fata in fata.

Deja nu mai este o surpriza pentru nimeni ca mediul de lucru de astazi este plin de provocari si are mai multe niveluri de complexitate. Dincolo de specificul tehnic al proiectelor, exista dimensiunea umana – diferentele comportamentale si cognitive. Iar in echipele internationale, si mai ales in cele virtuale, exista provocarea diferentelor culturale, pe de-o parte, si a comunicarii intr-un mediu sarac in interactiuni personale, pe de alta parte.

In acest context, am dezvoltat atelierul practic Working Across Virtual Teams© ce abordeaza aceste niveluri pornind de la diferentele individuale si cum le putem folosi in avantajul nostru in cadrul aceleiasi echipe. Cu ajutorul profilului Emergenetics®, indivizii isi pot intelege mai bine tiparele de relationare, luare a deciziilor, gestionare a sarcinilor. De asemenea, pot intelege si tiparele celor cu care colaboreaza si se pot adapta mai usor la acestea, obtinand un plus de productivitate, comunicare eficienta si orientare spre solutii. Atelierul include si instrumente de gestionare eficienta a canalelor de comunicare virtuale, precum si exersarea prezentarilor de impact pentru un public aflat la distanta. Nu in ultimul rand, atingem dimensiunea culturala si impactul pe care diferentele de la acest nivel il au asupra interactiunilor si rezultatelor echipei.

Intr-un mediu caracterizat de schimbare continua si complexitate, atelierul vine in sprijinul celor care doresc sa lucreze mai eficient si proactiv, sa se adapteze rapid la diverse diferente culturale si sa-si consolideze reteaua virtuala.