Teambuilding With a Meaning

Am organizat recent un teambuilding inedit. Clientul își dorea o intervenție care să implice aproape toată echipa sa de 80 de oameni în urma căreia să crească coeziunea grupului, să-i ajute pe participanți să se cunoască mai bine și nu în ultimul rând, să dezvolte spiritul de colaborare într-o echipă diversă din punct de vedere funcțional. O așteptare deloc inedită până aici.

Totuși clientul nu-și dorea doar activități simple sau jocuri de teambuilding clasice prin care să atingă aceste obiective. Voia un eveniment care să creeze memorabilitate și care să lege timpul și efortul investit de oameni de ceva semnificativ, memorabil și de valorile în care oamenii și compania cred.

Cuvintele cheie pe care le-am auzit erau legate de impact asupra mediului, asupra comunității, rost și înțeles.
Asta ne-a ajutat pe noi să formulăm un set de întrebări la care am încercat să găsim răspuns:
Cum pot 80 de oameni să aibă un impact asupra mediului și naturii altfel decât printr-o simplă acțiune de ecologizare a unei zone?
Cum poate un grup de 80 de oameni să aibă un impact asupra unei comunități mari de oameni?
Cum poate un astfel de grup să investească timp și efort într-un mod memorabil aducând o contribuție cu care să se mândrească mult timp de acum încolo?

Până la urmă era nevoie să găsim un concept care să îi provoace pe oameni la o activitate reală de echipă care să dea un înțeles profund contribuției lor și care să lase o moștenire în timp a efortului depus.

Folosindu-ne resursele am găsit un loc, o organizație și niște oameni care întruneau toate aceste dorințe. În parteneriat cu Parcul Național Piatra Craiului și echipa lor de rangeri am creat un eveniment în care echipa clientului a contribuit direct și indirect la marcarea și semnalizarea a 150 de km de piste de biciclete de teren într-unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale din România.

Provocarea pentru participanți a constat în a se organiza pentru a marca și a semnaliza ei înșiși 30 de km de piste într-o singură zi de lucru.
Contribuția a constat în dezvoltarea infrastructurii de ecoturism într-un parc național relevant, cu impact atât asupra comunității locale, cât și a comunității de turiști și pasionați din domeniu.

În același timp, participanții au lăsat o moștenire sustenabilă pentru că ei sau vizitatorii parcului vor putea vedea sau revedea în timp numele și menționarea contribuției lor pe fiecare marcaj la care au muncit împreună.

E un proiect cu care ne mândrim datorită impactului pe care l-a avut dar și a complexității care a stat în spatele acestuia. A fost vorba de organizări de deplasări cu trenul și mașini, studii de management de risc, organizare logistică, crearea unui mediu provocator de colaborare și muncă în echipă și multă energie pe care împreună cu participanții am depus-o în ceea ce noi numim a teambuilding with a meaning.

Posted in Uncategorized