TOYF este o invitatie de a ajunge la esenta mesajului, Learning Network – septembrie 2017

Cand alegem un curs ne uitam la multe aspecte, de la cele mai pragmatice cum ar fi bugetul, pana la cele tehnice – de acoperire a competentelor, de livrare si la cele estetice design, fun, etc. Sunt multi si factorii care influenteaza calitatea trainingului. Si daca mai adaugam si faptul ca nu exista retete pre-stabilite care sa garanteze succesul, ne dam seama ca alegerea unui curs este un proces complex. De aceea, eu cred ca este necesara o buna cunoastere a istorieri unui curs – mai ales cand un curs vine cu o istorie in spate si a motivatiei oamenilor care il livreaza. Propunerea mea este sa priviti acest interviu nu ca pe un adverorial ci ca pe o incursiune in culisele unui curs ce se anunta spectaculos.

Learning Network: Ce ai experimentat (simtit/gandit) cand ai văzut prima data cursul TOYF. Când s-a intamplat asta? Cum ti-ai dat seama ca este un curs pe care vrei sa fii trainer pentru acest curs?

Alina Doica: Era candva in 2004, 2005 si imi amintesc foarte bine de energia cu care m-am aruncat in exercitiile pe care ni le-a propus trainerul. M-a atras in primul rand jocul cu ideile, felul in care poti schimba nuantele unui mesaj folosind diferite tehnici. Apoi mi-am dat seama ca imi va fi de mare folos pentru ca eu sunt destul de divergenta din fire, sar de la o idee la alta, pierd interlocutorul pe drum. Si mi-a placut ca pot sa spun ce am de spus pastrand un fir rosu, logic, dar fara sa renunt la originalitatea ideilor. Mi-am dorit sa-l pot face si eu ca trainer intr-o zi si am muncit mult pentru asta.

Comunicarea este o zona foarte vasta si automat atingem subiecte ce deschid apetitul participantilor, dar nu le putem acoperi in profunzime in 2 zile. Un exemplu ar fi asertivitatea – exista un moment in curs care poate deschide discutia despre comunicarea asertiva, despre ascultare si empatie, dar in formatul sau clasic nu putem sa exploram subiectul in detaliu. Vestea buna este ca sistemul TOYF se poate integra cu usurinta in tot felul de programe – o si facem de altfel. Cateva exemple sunt: abilitati de prezentare, comunicare asertiva si conflict management, feedback, first time manager sau leadership.

Citeste articolul.

Un interviu cu Alina Doica, Business Associate,  Interact