Abilitatea de a asculta atent: Mindful Leadership Coaching, Cariereonline.ro – iunie 2017

Un profesor universitar s-a dus la Nan-in, un maestru Zen japonez, din timpul erei Meiji (1868–1912), ca să afle despre Zen. Nan-in i-a oferit ceai. I-a umplut cana, apoi a continuat să toarne. Profesorul se uita uimit cum curge ceaiul pe lângă cană şi, la un moment dat, nu s-a mai putut abţine. „Opreşte-te! Cana e plină! Nu mai ai unde să pui ceai!”

 

„Asemenea acestei căni”, a spus Nan-in, şi tu eşti plin de propriile păreri, perspective, speculaţii. Cum aş putea să te mai învăţ ceva, dacă nu elimini ce există deja şi nu faci loc, în mintea ta, pentru noutăţi?”
Aceasta este una dintre parabolele de la care porneşte cartea pe care v-o propun, Mindful Leadership Coaching, Journeys into the interior, scrisă de Manfred Kets de Vries. Povestea spune multe despre esenţa acestei cărţi. Coachingul presupune abilitatea de a asculta atent, profund ceea ce spune clientul şi cu o minte deschisă. Asemenea profesorului japonez, coach-ul trebuie să înceapă cu „o cană goală”, cu o minte golită de aşteptări, de prejudecăţi.

Citeste mai departe.

Un articol de: Georgeta Dendrino, Managing Director – Interact

Posted in Uncategorized