Cata valoare are ceea ce scrii?

Observ din ce in ce mai inradacinata tendinta oamenilor din mediul de afaceri dar nu doar, sa fie foarte mult prezenti in mediul social cu scrieri din ce in ce mai dese. E adevarat ca este un semn de progres faptul  ca oamenii au devenit mult mai increzatori in vocea lor publica si ca vor sa se exprime pentru a-i ajuta si pe altii.

Urmaresc multe bloguri, sunt pe Linkedin, fac parte din asociatii de oameni de vanzari si peste tot observ postari zilnic. Unele dintre aceste postari sunt interesante, au si idei de valoare insa multe sunt postari mai degraba pe ideea de “no publicity is bad publicity” – adica oamenii scriu despre lucruri banale, evidente si se folosesc de citate diverse pentru a-si spune parerile – unele pareri interesante si care ar putea fi de ajutor celor care le citesc insa multe sunt mai degraba niste monologuri care nu fac decat sa incarce inutil acest spatiu si automat timpul celorlalti.

Traim intr-o lume unde informatia nu mai este o moneda de schimb ci a devenit ubicua si tocmai din acest motiv filtrul prin care o trecem este cu atat mai dur dar si relevant. Fiecare dintre cei care scriu in aceste zone ar putea incepe cu 3 intrebari de baza:

 

–          Ce valoare aduc eu celor care citesc acest lucru?

–          Cum ar putea altii folosi efectiv aceste idei?

–          Este ideea mea/parerea mea mai relevanta decat a altora?

 

Mi-ar placea sa cred ca propriul nostru filtru va putea actiona ca o prima verificare astfel incat sa nu ajungem sa devenim surplus de informatie.

I Interact with you